Καμία απόλυση – κανένας απλήρωτος εργαζόμενος! Κανένας μόνος του στην κρίση!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες,

ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική αύξηση των κερδών και επέκταση των λειτουργιών του. Οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και call center (Vodafone, Wind, Teleperformance, κ.α.) στην Ελλάδα, παρότι βγήκαν ανέγγιχτες από την κρίση, έχουν αξιοποιήσει πλήρως τους αντεργατικούς νόμους που έχουν περάσει με τα μνημόνια και κερδοφορούν ασταμάτητα στην απλήρωτη υπερωρία, στα εξαντλητικά ωράρια, στο χαμηλό μεροκάματο. Επιστρατεύουν όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς για να κρατήσουν όλους εμάς υποταγμένους, μακριά από το συνάδελφο και το σωματείο.

Στους χώρους δουλειάς επικρατεί καθεστώς συνεχούς πίεσης για αύξηση της παραγωγικότητας, εντατικοποίηση και πειθάρχηση. Έτσι η μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου της πληροφορικής εξηγείται εύκολα αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ένα τρομερά εξειδικευμένο, καταρτισμένο, υψηλής μόρφωσης εργατικό δυναμικό.

Σε αυτό το σκηνικό έρχεται και η νέα επίθεση από κυβέρνηση-εργοδότες-ΕΕ-ΔΝΤ να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει. Το αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα και το εργασιακό που έρχεται στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά. Την καταδικασμένη από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την εργασία με ελαστικές σχέσεις, με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς. Το μέλλον που της προετοιμάζουν είναι να μην συμπληρώσει ποτέ 40 χρόνια δουλειάς για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια σύνταξη.

Έχουν βάλει στον στόχο 13ο και 14ο μισθό, θέλουν να επιτρέψουν την εργοδοτική απεργία (το γνωστό lockout), θέλουν να χτυπήσουν τον ήδη πενιχρό κατώτατο μισθό, να διαλύσουν τις συμβάσεις και φυσικά να χτυπήσουν το βασικό όπλο του εργαζόμενου τον συνδικαλισμό και την απεργία, το δικαιωμά μας δηλαδή να αντισταθούμε!

Και η εκμετάλλευσή μας έχει πολλά πρόσωπα. Τα αφεντικά κερδίζουν στις πλάτες μας, μέχρις ότου να τελειώσει το φαγοπότι και φορτωθούν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα! Το success story των αφεντικών το βλέπουμε σήμερα στην εταιρεία ALTEC που αφού προμήθευσε τον κρατικό μηχανισμό για χρόνια με τεράστιες προμήθειες και κέρδη, συνδέοντας την επιτυχία της με όλες τις κυβερνήσεις, σήμερα βαράει κανόνι και μπαίνει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία. Τα κέρδη λοιπόν των αφεντικών και η ζημιές των εργατών. Αυτό είναι το όραμα τους για την ανάπτυξη που έρχεται, το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Απέναντι σε αυτή τη κλιμάκωση της επίθεσης εμείς απαντάμε με ενότητα και αγώνα. Δεν θα υπακούσουμε στα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοτών-ΕΕ-ΔΝΤ που μας θέλουν σκλάβους και υποταγμένους.

Σαν Radical IT καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στον κλάδο να συμμετέχουν στα σωματεία τους και στο κλαδικό σωματείο ΣΕΤΗΠ και να παλέψουν για δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν. Να έρθουν σε επαφή με το Radical IT και να αγωνιστούν μαζί με αυτό για μια ταξική αντεπίθεση στους χώρους δουλείας.

Πρέπει να παλέψουμε για μια πλατιά συνδικαλιστική ενότητα όλων των εργαζομένων και να τους απαντήσουμε πως δεν είμαστε ούτε ομάδα, ούτε ‘’οικογένεια’’ ούτε συνεργάτες ή φίλοι με τα αφεντικά! Είμαστε εργαζόμενοι-εργαζόμενες και παλεύουμε για τα συμφέροντα μας!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

Απαιτούμε:

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

  • Βασικό μισθό στο ύψος των αναγκών μας

  • Μείωση του χρόνου εργασίας

  • Όχι ξεπούλημα – ιδιωτικοποιήσεις

  • Συνδικαλιστικά δικαιώματα

  • Συλλογικές συμβάσεις

logo1width_720

 

Αφήστε μια απάντηση