Teleperformance: Έχεις συμβόλαιο για έξι μήνες; Θα δουλέψεις τους τρεις!

Οι απολύσεις είναι η μόνη σταθερά στην Τeleperformance!

Αυτή τη φορά, απέλυσαν συναδελφό μας που εργαζόταν στο αραβόφωνο τμήμα της Microsoft με 6μηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η αιτία πίσω από άλλη μια απόλυση ήταν ότι το project του τμήματος που εργάζοταν έκλεισε. Η διοίκηση του τμήματος ενώ αρχικά υποστηρίζε ότι θα τον ενσωματώσει σε άλλο κομμάτι της παραγωγής όταν είδε ότι δεν τον χρειαζόταν, στις 28 του μηνός του ανακοίνωσαν την απολυσή του την οποία αρνήθηκε να υπογράψει. Η πραγματική αιτία δεν είναι το κλεισιμο ενός project, αλλά ότι μπροστά στα κέρδη της δε λογαριάζει καθόλου από μισθούς, δικαιώματα, ανακυκλώνει και απολύει εργαζόμενους μήνα το μήνα και δεν την ενδιαφέρει αν ο εργαζόμενος έχει συμβόλαιο ή όχι για αλλους τρεις μήνες! Και δεν πληρώσαν κάν τους μήνες αυτούς, όπως οφείλουν από τον νόμο!

Για όποιον δεν γνωρίζει την Teleperformance, πρόκειται για ένα πολυεθνικό μεγαθήριο με παρουσία σε 62 χώρες και καταγεγραμμένα κέρδη ύψους 3,7 δις δολάρια. Η Teleperformance Hellas ειδικά είναι η πρώτη εταιρεία επικοινωνιακών κέντρων στη χώρα μας και αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στην εγχώρια αγορά. Βλέπει λοιπόν τα κέρδη της να αυξάνονται συνεχώς μέσα στην κρίση και φυσικά πάνω στην πλάτη μας! Η κρίση μάλιστα βοήθησε την εταιρία καθώς τα τελευταία χρόνια μείωσε τους μισθούς και εντατικοποίησε τις σχέσεις εργασίας. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει την εταιρεία να διατυμπανίζει ότι είναι best place to work στην Ελλάδα μετά και από την βράβευση της το 2013! Όσοι εργάζονται και όσοι εργαζόμασταν στην teleperformance) γνωρίζουν ότι  πίσω από τη λουσάτη εικόνα και την ευφορία που καταλαμβάνει τους εργαζόμενους με το πατήσουν το πόδι του στην εταιρεία κρύβεται ένα μοντέρνο κ εκλεπτυσμένο κάτεργο.

Δουλεύουμε για μισθούς πείνας με εξοντωτικά ωράρια, Σάββατα, Κυριακές και αργίες σε σκληρές έως ψυχοφθόρες συνθήκες. Μας εξαναγκάζουν να μετράμε το κάθε λεπτό για να κάνουμε διάλειμμα, για να σχολάσουμε μη χαθεί και ένα ευρώ έστω για την εργοδοσία! Μας κάνουν πάσα από εργολάβο σε εργολάβο ώστε να παρακάμπτουν ακόμη και την σαθρή ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Και όταν πλέον δεν μας χρειάζονται μας απολύουν, μας λήγουν τις συμβάσεις με κάθε λογής δικαιολογίες! Ειδικά Στα ξενόγλωσσα τμήματα προσλαμβάνει ανθρώπους από όλον τον κόσμο με εξάμηνα το πολύ συμβόλαια και τους απολύει οποιαδήποτε στιγμή, με κάθε είδους δικαιολογία! Και εδώ στην Ελλάδα της ανεργίας του 26% και του 60% στους νέους (που αποτελούμε την μεγαλύτερη μάζα εργαζομένων στην Teleperformance και στον κλάδο) η διοίκηση παρά τις εξαγγελίες για τις καλές της σχέσεις με τους εργαζόμενους, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Η εργασιακή τους ειρήνη είναι μια ειρήνη που αυτοί επιβάλλουν με την σωματική και ψυχολογική μας εξόντωση, την ανασφάλεια που καλλιεργούν και τις διώξεις των συνδικαλιστών και όποιου σηκώσει κεφάλι διαχρονικά. Κόντρα στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας, και το δικαίωμα μας στην δουλεία ώστε να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι!

Ούτε στην Teleperformance ούτε πουθενά δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση και μπλοκάρουμε τις απολύσεις συναδέλφων Απαιτούμε:

  • Μισθούς που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση μας και τον απόλυτο σεβασμό των εργατικών μας δικαιωμάτων (διάλειμμα, ρεπό, άδειες κτλ).
  • Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.
  • Την “αποποινικοποίηση” της συνδικαλιστικής δραστηριότητας στην Teleperformance και στις λοιπές γαλέρες των call center!

Η συνεχώς εντεινόμενη επισφάλεια στην εργασία, οι απολύσεις και η ανεργία που σπέρνει το κεφάλαιο και κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Είτε με την μορφή των voucher και των οχτάμηνων της κοινωφελούς εργασίας, είτε με τις συμβάσεις του ενός μήνα και της μιας μέρας και την ολική σχεδόν απελευθέρωση των απολύσεων των αφεντικών ένα νέο μοντέλο εργασίας προωθείται, πιο αντιδραστικό από ποτέ. Mετά το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται νέος τυφώνας αντεργατικών μέτρων με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που επιχειρεί να ολοκληρώσει το πεδίο του εργασιακού μεσαίωνα. Ως Radical IT (αγωνιστική πρωτοβουλία στον Χωρο των Τηλεπικοινωνιών/Πληροφορικής) καλούμε κόντρα σε αυτήν την επίθεση όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, το κλαδικό ΣΕΤΗΠ, συλλογικότητες και όσοι / όσες θέλουν να βάλουν τέρμα σε αυτή την κατάσταση να παλέψουμε ενάντια στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εργοδοσίας για το δικαίωμα όλων μας σε αξιοπρεπή εργασία! Με όλες τις δυνάμεις στηρίζουμε τον κάθε αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και καλούμε τον κάθε εργαζόμενο της Teleperformance που θα μπορούσε να βρεθεί πολύ εύκολα στην ίδια θέση να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του και να στηρίξει τον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία!

logo1width_720

Αφήστε μια απάντηση