Εκδήλωση Σωματείου Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ για την διεκδίκηση ΣΣΕ

Την Τρίτη 24/1/17 στις 16:30 το σωματείο εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ διοργανώνει (στις εγκαταστάσεις της εταιρείας) την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την κατοχύρωση συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το σωματείο της ΝΟΚΙΑ είναι ενεργό στο εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια με μια λογική που βάζει τις ανάγκες των εργαζομένων μπροστά, παλεύοντας καθημερινά για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους της εταιρείας και του κλάδου και συμμετέχοντας σε όλες τις μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, στις κυβερνήσεις παλιές και νέες που τα στήριξαν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Αυτή η λογική και η αγωνιστική του διάθεση έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα για κατοχύρωση συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σαν RADICAL-IT χαιρετίζουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τέτοιες πρωτοβουλίες που κόντρα στη λογική ότι την κρίση την δημιουργήσαμε εμείς και εμείς πρέπει να την πληρώσουμε, διεκδικούν μαχητικά να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψε το κεφάλαιο, που ανοίγουν δρόμους για ένα μαχητικό, ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που θα καταφέρει νίκες ακόμα και σε αυτή την εποχή.

Το εργασιακό πεδίο όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από την δραματική μείωση του κατώτατου και μέσου μισθού, την κατάργηση των επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικά στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών πολλές από τις αλλαγές αυτές εφαρμόστηκαν πιλοτικά και καθόρισαν το σημερινό τοπίο. Δεν είναι τυχαίο ότι στον καιρό της κρίσης ο κλάδος αναπτύχθηκε οικονομικά αλλά οι μισθοί έπεσαν δραματικά, οι απολύσεις απελευθερώθηκαν τα σύγχρονα κάτεργα για τη νεολαία, τα call centers, έγιναν καθεστώς.

Σε αυτή την προσπάθεια που κινείται το σωματείο της ΝΟΚΙΑ, κινούνται και άλλα πολλά σωματεία που συγκροτούν την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων στο χώρο της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών όπως το σωματίο της FORTHNET, της WIND, της CYTA κ.α. Στο χώρο του κλάδου το κλαδικό σωματείο το ΣΕΤΗΠ που έχει γραμμένα εκατοντάδες μέλη και μακρόχρονη αγωνιστική πορεία . Αποτελεί ελπίδα και δίνει ώθηση σε όλο το εργατικό κίνημα εκδηλώσεις σαν και αυτή που στηρίζονται από όλα αυτά τα σωματεία και με τη σειρά μας καλούμε για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση για να κάνουμε ακόμα ένα μαχητικό βήμα μπροστά.

Σε οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις γίνουν το επόμενο διάστημα για διεκδίκηση ΣΣΕ, ως Radical IT θα συμμετέχουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση