Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι! Πορεία Πέμπτη 6/4, ώρα 18:30, Προπύλαια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ, τους δανειστές και το κεφάλαιο, ετοιμάζουν έναν νέο γύρο επίθεσης στα  δικαιώματα ενόψει του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης.

Παρόλη τη φιλολογία περί σκληρής διαπραγμάτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης, το 4ο μνημόνιο είναι προ των πυλών και φέρνει μαζί του πολύ σκληρά μέτρα για το λαό, ο οποίος είναι ήδη τσακισμένος από τα προηγούμενα μνημόνια.

Από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις ανταποκρίθηκαν πλήρως σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών που στόχος τους δεν ήταν η διάσωση της χώρας αλλά το ξεζούμισμα του λαού υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτό επιτεύχθηκε με τη συνεχόμενη συμπίεση των εισοδημάτων και των συντάξεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την αρπαγή κερδοφόρων τομέων οικονομικής δραστηριότητας του δημοσίου σε συνδυασμό με κυβερνήσεις μαριονέτες που δεν αμφισβητούσαν και συναινούσαν στις οδηγίες που έδιναν η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο.

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι επόμενοι στόχοι που βάζουν οι δανειστές είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η ριζική μείωση του αφορολόγητου, νέες περικοπές στις συντάξεις και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που πάει πακέτο με την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία.

Είναι λοιπόν αναγκαιότητα η άμεση απεργιακή κλιμάκωση και η μαζική λαϊκή απειθαρχία η οποία μπορεί να συσπειρώσει και να τροφοδοτήσει τον αναγκαίο εκείνον πανεργατικό αγώνα που χρειάζεται στο σήμερα.  Αυτός ο αγώνας πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να συσπειρωθούν όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις και τα συνδικάτα, να προτάσσουν την αγωνιστική συνάντηση στους δρόμους, με συντονισμό από τα κάτω και κόντρα στον επίσημο και υποταγμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

Η άρνηση του ΠΑΜΕ για κοινό συντονισμό ενόψει της νέας λαίλαπας που έρχεται, διασπά το εργατικό κίνημα, φέρνει απογοήτευση και οδηγεί στην ήττα διαιωνίζοντας την κυριαρχία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της αγωνιστικής καθήλωσης.

 

Εμείς ως Radical IT στηρίζουμε την πρωτοβουλία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για διήμερο αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία και την ανεργία με κόμβο τη διοργάνωση του Παλλαϊκού συλλαλητηρίου ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με τους δανειστές   για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να στηρίξουν και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το οποίο θα αποτελέσει ένα νέο σταθμό στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

logo1width_720

Αφήστε μια απάντηση