Άμεση ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου στη European Dynamics! Στάση εργασίας αύριο 8-11πμ

Μετά τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων της European Dynamics, της Δευτέρα 19/6, ενάντια στην εκδικητική απόλυσή συναδέλφου τους που τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, η διοίκηση της εταιρίας αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να έρθει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου (ΣΕΤΗΠ).

Το ραντεβού ορίστηκε για την Τρίτη 20/6, όμως η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η εργοδοσία τελευταία στιγμή τα γύρισε γιατί… ένας συνάδελφος της τριμελούς επιτροπής του σωματείου, δεν ήταν αρεστός στη διοίκηση. Με την πρόφαση λοιπόν “ότι ο χαρακτήρας του συναδέλφου αποτελεί εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις” (λες και η εργοδοσία έχει λόγο στο ποιος θα εκπροσωπεί το σωματείο), η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η απάντηση στον εμπαιγμό της εργοδοσίας, ήταν άμεση! Οι εργαζόμενοι της European Dynamics, με μαζική συνέλευση το ίδιο απόγευμα, αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 22/6 8-11 απαιτώντας να επαναπροσληφθεί άμεσα ο συνάδελφος και να σπάσει εδώ και τώρα το καθεστώς απλήρωτων υπερωριών και τρομοκρατίας.

Πανικοβλημένη η διοίκηση της εταιρίας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη 21/6 τους εκπροσώπους τους ΣΕΤΗΠ, αυτή τη φορά χωρίς face control, ώστε ουσιαστικά να παρακαλέσει να ακυρωθεί η αυριανή κινητοποίηση. Το μόνο που μπορούσε να ψελίσει ήταν ότι θα “επανεξετάσει” τα αιτήματα των εργαζομένων, χωρίς να μπορεί να δεσμευτεί απολύτως για τίποτα.

Φυσικά οι εργαζόμενοι και το σωματείο δεν έκαναν βήμα πίσω. Καλούν σε μαζική στήριξη της αυριανής τρίωρης στάσης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Radical IT στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στη European Dynamics. Τώρα είναι η ευκαιρία να βγούμε μπροστά!

Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να στηρίξουν με αποφάσεις και με την παρουσία τους την αυριανή κινητοποίηση.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας που απολύει τους εργαζομένους για τη συνδικαλιστική τους δράση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου!

• Άμεση δέσμευση για 8ωρη εργασία συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.

• Καμία απλήρωτη υπερωρία!

• Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα και νόμιμα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων (έξοδοι κινδύνου, κτιριακές υποδομές κατάλληλες για χώρο εργασίας, τουαλέτες, κουζίνες κλπ)

• Υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων – αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίας

ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22/6 ΣΤΙΣ 8 (Λ.Κηφισιας 209)

ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ EUROPEAN DYNAMICS ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση