Οι εργαζόμενοι στην Beat μίλησαν: προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Απρίλη

Σε απολύσεις και περικοπές προχώρησε η διοίκηση της Βeat εν μέσω πανδημίας και μετά από μόλις τρεις εβδομάδες καραντίνας. Ο CEO της εταιρείας με τις ισχυρές πλάτες των δύο γερμανικών κολοσσών της αυτοκίνησης Mercedes-Benz και BMW, ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Απρίλη σε προγραμματισμένο meeting με όλο το προσωπικό, την απόλυση 15 εργαζομένων στην Ελλάδα, εκ περιτροπής εργασία για “non-critical” ρόλους, καθώς και “εθελοντικές” μειώσεις αποδοχών για όλους.

Υπόλογισαν χωρίς τους εργαζόμενους…

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στην Βeat δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Βρήκαν τρόπο να οργανωθούν παρά το γεγονός ότι εργάζονται από το σπίτι, συζήτησαν μαζικά, συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή και προχωράνε σήμερα σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 15.00 ως τις 18.00 με την κάλυψη του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ. Με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της Βeat απαιτούν:

  1. Ανάκληση ολων των απολύσεων εν μέσω πανδημίας.
  2. Καμία νέα απόλυση.
  3. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων.
  4. Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας.
  5. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

Το Radical I.T. καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στη Βeat να μη φοβηθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας. Τρεις η ώρα σηκώνουμε τα χέρια από τα πληκτρολόγια! Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής στην εργοδοσία και παραμένουμε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η διοίκηση αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για να εξασφαλίσει την κερδοφορίας της, θα χρησιμοποιπήσουμε κι εμείς κάθε μέσο που έχουμε για να νικήσουμε!

  • Απαιτούμε από την διοίκηση της Βeat να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν θα φορτωθούμε τα βάρη της πανδημίας στις πλάτες μας!
  • Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην Βeat να μείνουν ενωμένοι και να προχωρήσουν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου – ασπίδα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Βeat.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων της Beat:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τη διοίκηση της εταιρείας,

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση μεγάλου αριθμού συναδέλφων από διάφορα τμήματα, ​με την αιτιολογία της χαμηλής απόδοσης​. Πολλοί από αυτούς εντάχθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας πολύ πρόσφατα και παρότι δεν πέρασαν από καμία επίσημη διαδικασία αξιολόγησης, “κρίθηκαν” ως μη παραγωγικοί και απολύθηκαν. Οι συνάδελφοι που “αξιολογήθηκαν” βρέθηκαν επίσης προ τετελεσμένων, καθώς η εταιρεία χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς δυνατότητα συζήτησης τους απέλυσε (terminated), στέλνοντας μάλιστα “courier” στις κατοικίες τους για υπογραφές και παραλαβή laptop με συνοπτικές διαδικασίες.

Εκτός των απολύσεων, ακολούθησαν ανακοινώσεις μέτρων για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, αφού πρώτα αυτοί διαχωρίστηκαν από την διοίκηση σε “πολύ χρήσιμους” (critical) και “λιγότερο χρήσιμους” (non-critical). Για τους μεν θέλει να επιβάλει οριζόντιες μειώσεις μισθών (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με μια “δημιουργική ασάφεια” στους όρους και στην ημερομηνία λήξης αυτή της αναπροσαρμογής), στους δε επιβάλλει μονομερώς εκ περιτροπής εργασία.

Είναι αδιανόητο η εταιρεία που τόσο καιρό διαφημίζει την επιτυχία και την οικονομική της ευρωστία και σταθερότητα (λόγω της “ομάδας”) σε κάθε δημόσια ευκαιρία, να επιβάλλει τέτοια μέτρα μόλις 3 εβδομάδες απο το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μπροστά στην απόλυση των συναδέλφων μας, στις μειώσεις μισθών και στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας ΔΕΝ μένουμε βουβοί και κυρίως άπραγοι.

Απαιτούμε τα παρακάτω:

  1. Ανάκληση ολων των απολύσεων εν μέσω πανδημίας.
  2. Καμία νέα απόλυση.
  3. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων.
  4. Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας.
  5. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων ΒΕΑΤ Ελλάδος

Αφήστε μια απάντηση