Πώς απαντάμε το χτύπημα στο δικαίωμά μας στην απεργία; Φυσικά με απεργία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως πιστός δούλος της ΕΕ και του ΣΕΒ φέρνει ξανά προς ψήφιση, με τη διαδικασία του επείγοντος (!), αυτό που δίστασε να φέρει τον προηγούμενο μήνα. Ο αντισυνδικαλιστικός νόμος ο οποίος έρχεται ως κομμάτι ενός ευρύτερου νομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, χτυπάει ξεκάθαρα το δικαίωμά μας στην απεργία, και δη μέσω του σημαντικότερου οχήματος που διαθέτουμε στο εργατικό κίνημα, αυτό των πρωτοβάθμιων σωματείων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».

Ο αντεργατικός νόμος έρχεται πακέτο με άλλα ληστρικά μέτρα, όπως αυτό της ολικής θεσμοθέτησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δηλαδή της αρπαγής από της τράπεζες των σπιτιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Οι “θεσμοί” στο μεταξύ απειλούν ότι δε θα δώσουν την επόμενη δόση αν δε γίνουν κανονικά οι πλειστηριασμοί!

Οι εργοδοσίες στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, έχουν ήδη δείξει πόσο επιθυμούν αυτά τα μέτρα! Οι αντεργατικές πολιτικές που ψηφίζει η κυβέρνηση, έχουν ήδη βρει εφαρμογή στους δικούς μας χώρους δουλειάς. Οι “συστάσεις” και αργότερα οι απολύσεις σε όποιον δε σκύβει το κεφάλι και δεν τηρεί τη “σιγή νεκροταφείου” που θέλουν να επιβάλλουν, η πλήρης άρνηση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο διαχωρισμός των εργαζόμενων και η μόνιμη μείωση του μεροκάματου και του μισθού μας, δείχνουν ποιον πραγματικά ωφελεί η αντεργατική αυτή πολιτική.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όταν προσπαθούν να βάλουν χέρι στο δικαίωμά μας στην απεργία, εμείς φυσικά απαντάμε με το ίδιο νόμισμα: ΑΠΕΡΓΙΑ! Την Παρασκευή 12 Γενάρη οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα πως όσους νόμους κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας.

Ως Radical I.T. θα δώσουμε τη μάχη για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική η απεργία της Παρασκευής. Τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία και το κλαδικό μας σωματείο, να πάρουν αποφάσεις ενότητας και αγώνα, να μπουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου μπροστά! Να αποτελέσει αυτή η απεργία το έναυσμα για να οργανωθεί ο αγώνας και να έχει συνέχεια, για όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει στον κλάδο μας. Οι μάχη ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων, η μάχη για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα αποτελέσει ασπίδα για όλους, από τους προγραμματιστές και τους τεχνικούς των εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, μέχρι τους συναδέλφους τα κάτεργα των τηλεφωνικών κέντρων.

Απεργία λοιπόν, για να προστατέψουμε την ισχύ των σωματείων μας, των πιο ισχυρών μορφών οργάνωσης που έχουμε στους χώρους δουλειάς. Για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τις τράπεζες να αρπάξουν τα σπίτια απλών εργαζόμενων!

  • Κλαδικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με άμεση εφαρμογή και ισχύ για όλους τους συναδέλφους, επινοικιαζόμενους ή μη.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών!
  • Καμία εκδικητική απόλυση! Κάτω τα ξερά σας από την απεργία!

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση