Στηρίζουμε την απεργία των συναδέλφων στη Cyta, Παρασκευή 2 Φλεβάρη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ CYTA

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CYTA

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ

Tα τυπικά έχουν μείνει για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρίας CYTA από την Vodafone. Και ενώ δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για το deal των εκατομμυρίων και τους «μεγάλους παίκτες» της αγοράς, οι εργαζόμενοι παραμένουν οι χαμένοι ενός ακόμα success story. Ούτε κουβέντα δεν έχει ακουστεί για τους, περίπου 730, εργαζομένους και για το νέο καθεστώς εργασίας που θα διαμορφωθεί από εδώ και πέρα.

Σε έναν από τους πιο επικερδείς, για το κεφάλαιο, κλάδους της χώρας, τέτοιου είδους συγχωνεύσεις και εξαγορές είναι business as usual. Εντατικοποίηση δουλειάς, φόβος απόλυσης, επισφαλείς σχέσεις εργασίας, μειωμένες αποδοχές και περιστολή των δικαιωμάτων επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους αυτές οι πρακτικές. Η μείωση του εργατικού κόστους ήταν και θα είναι το προαπαιτούμενο για την κερδοφορία των αφεντικών. Απέναντι στα κέρδη τους, βρίσκονται τα δικαιώματα μας. Και μόνο με συλλογική και οργανωμένη αντίδραση, μπορούμε να τα προστατέψουμε.

Ως Radical I.T. στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις των αγώνα των συναδέλφων μας στην CYTA. Η απεργία της Παρασκευής θέλουμε να είναι ο πρώτος κρίκος μιας αλυσιδωτής αντίδρασης, κόντρα σε τυχόν σχέδια που είναι ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρίας. Ιδιαίτερα την περίοδο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στις απεργίες, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη στήριξης του αγώνα των συναδέλφων μας. Μαζί με τον Συντονισμό Σωματείων στην Πληροφορική, το ΣΕΤΗΠ και τους υπόλοιπους εργαζομένους του κλάδου, να δείξουμε όχι μόνο την αλληλεγγύη μας αλλά και να συντονιστούμε ώστε να κόψουμε την όρεξη στα αφεντικά της Vodafone για απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η ταξική αλλυλεγγύη των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας. Ο δρόμος για τους συναδέλφους της CYTA έχει χαραχθεί. Και εμείς θα είμαστε εκεί για να τον βαδίσουμε μέχρι ΤΕΛΟΥΣ!

  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους της CYTA HELLAS.

  • Καμία σκέψη για απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

  • Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για όλους. – Άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ.

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.

Αφήστε μια απάντηση