ΟΧΙ στην απόλυση συναδέλφισσας στο κατάστημα Vodafone Πειραιά!

Στο τρομακτικό πλήθος των απολύσεων που γίνονται όλη αυτή την περίοδο στον κλάδο μας, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία, στο κατάστημα της Vodafone στο Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος, προέβη στην απόλυση εργαζόμενης, με πρόσχημα τα προβλήματα υγείας που έχει η συνάδελφος τα οποία, την καθιστούσαν (για κείνον) αντιπαραγωγική και ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που είχε η συγκεκριμένη δουλειά.

Οι δικαιολογίες όμως της εργοδοσίας απέχουν πολύ απ’ την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του καταστήματος. Οι άπιαστοι στόχοι για πωλήσεις που έθετε ο εργοδότης καθημερινά, οδηγούσαν σε εξαντλητικά ωράρια πάντα υπό τον εκβιασμό της απόλυσης.

Η συνάδελφος ήταν πάντοτε τυπική στις υποχρεώσεις της και δεν είχε δεχτεί καμία επίπληξη, ενώ δεν υπέκυψε σε καμία πίεση της εργοδοσίας. Αρνήθηκε να δουλέψει στις Κυριακάτικες αργίες και στις απεργιακές κινητοποιήσεις κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον εργοδότη της. Διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί μια αξιοπρεπή δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Τέτοιου είδους απολύσεις εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ακραίων συνθηκών εργασίας που έχουν διαμορφώσει οι τροϊκανές κυβερνήσεις μέσω των μνημονίων. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί πείνας, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και πολλά άλλα συνθέτουν όλο αυτό το πλαίσιο που λέγεται εργασιακός μεσαίωνας.

Εμείς ως Radical_IT στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου όπως και σε κάθε εργαζόμενο που βιώνει αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, δίπλα στον καθένα που αγωνίζεται και παλεύει για τα δικαιώματά του.

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της εργαζόμενης του καταστήματος.

Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στην παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας! Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, 6μμ στο κατάστημα Vodafone Πειραιά.

Παλεύουμε για:

  • Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου
  • Καμία απόλυση
  • Δουλειά με δικαιώματα
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

logo1width_720

Αφήστε μια απάντηση