Όλοι στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

Όλοι στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια,

ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που ετοιμάζουν η κυβέρνηση μαζί με τους δανειστές και το ΣΕΒ έρχεται να προστεθεί στο ήδη γκρίζο κοινωνικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί από την 6χρονη εφαρμογή των αντεργατικών – αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων, το τοπίο των απολύσεων, της ανεργίας και της φτωχοποίησης,

Οι επιδιώξεις τους για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν

  • νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,
  • ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την πλήρη γενίκευση της ελαστικής εργασίας με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ.
  • Οριστική ταφόπλακα στα κοινωνικά αγαθά με τις ιδιωτικοποιήσεις σε συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό και την περιουσία τους κράτους ενώ, η δραματική κατάσταση σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνικές δομές κλπ, επιδεινώνεται συνεχώς με τις χιλιάδες ελλείψεις, τη συρρίκνωση και κατάργηση δομών, την εκχώρηση σε ιδιώτες και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών παροχών.
  • Συνεχίζεται ακόμη πιο επιθετικά η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για να μη μείνει στους εργαζομένους και τις οικογένειες ούτε στέγη.
  • Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των μικροεπαγγελματιών με την υπέρογκη φορολογία των μικρομάγαζων που οδηγούνται σε κλείσιμο την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες απαλλάσσονται.
  • Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους.
  • Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των μικροεπαγγελματιών με την υπέρογκη φορολογία των μικρομάγαζων που οδηγούνται σε κλείσιμο την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες απαλλάσσονται.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στο κόσμο της δουλειάς πως όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν απλώς κάποια μέτρα, αλλά είναι οι βασικές κατευθύνσεις και στόχοι του ευρωπαϊκού αλλά και των πιο δυναμικών τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου, βασικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση που ζούμε, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου και ανατρεπτικού  αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συνολικά του λαού και της νεολαίας.

Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε ένα εργατικό μέτωπο που θα συσπειρώσει ευρύτερες αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις για να προχωρήσουμε σε ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ- ΔΝΤ, της ευρωμνημονιακής εκστρατείας και των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όλου του ευρωμνημονιακού μπλοκ.

Καθοριστική και αναγκαία επίσης προϋπόθεση για την συγκρότηση ενός τέτοιου κινήματος είναι το οριστικό διαζύγιο από τις λογικές του κυρίαρχου αστικοποιημένου – εργοδοτικού συνδικαλισμού και όλες τις μορφές έκφρασής του. Η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ούτε μπορούν, ούτε και θέλουν να απαντήσουν σε αυτή την επίθεση.

Ως Radical_IT καλούμε τους εργαζομένους και τα σωματεία του κλάδου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 2 Μάρτη για μια μαζική απάντηση σε αυτά που θέλουν να περάσουν.

Αντιτασσόμαστε στη νέα επιδρομή που έρχεται και αγωνιζόμαστε:

  • Να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα
  • Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΌΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις

    logo1width_720

Αφήστε μια απάντηση