Εκδήλωση του Radical IT για τον κλάδο: Παρασκευή 26 Μάη, ώρα 20:00

Η αγωνιστική πρωτοβουλία σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική – Radical IT σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα:

“Τηλεπικοινωνίες και πληροφορική: στις άθλιες συνθήκες εργασίας, την εποχή των μνημονίων, και το τελευταίο ευρώ κερδοφορίας περνάει από τα χέρια μας! Ας αγωνιστούμε!”

Θα ακολουθήσει πάρτυ με φθηνό ποτό και μπύρα!

Παρασκευή 26 Μάη, ώρα 20:00, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Βρυσακίου 15, Πλάκα (χάρτης)

Η εκδήλωση στο facebook

 

Τo Radical IT είναι μία πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να συνευρεθούν και να παλέψουν μαζί, για τα συμφέροντά τους, εργαζόμενοι του κλάδου της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενός από τους πιο κερδοφόρους και μαζικούς κλάδους στην Ελλάδα.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στον τομέα της πληροφορικής, όπου η “ανάπτυξή” τους πατάει από τη μια πάνω στη φτηνή εργατική δύναμη υψηλά εξειδικευμένων εργαζομένων, και από την άλλη πάνω στο καθεστώς των εξαντλητικών ωραρίων, των απλήρωτων υπερωριών και της μαύρης εργασίας και επισφάλειας.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στα σύγχρονα κάτεργα των call center, όπου δουλεύουν για άθλιους μισθούς των 400 έως το πολύ 600 ευρώ με εξοντωτικά ωράρια, σε πολλές περιπτώσεις Σάββατα, Κυριακές και αργίες σε σκληρές έως ψυχοφθόρες συνθήκες. Με συμβάσεις ατομικές ορισμένου χρόνου από εβδομαδιαίες έως το πολύ δίμηνες, με τους ελάχιστους τυχερούς που υπογράφουν αορίστου χρόνου ποτέ να μην συμπληρώνουν το έτος.

Σε όποια εταιρία του κλάδου κι αν εργαζόμαστε βιώνουμε μια πολύ κοινή καθημερινότητα. Στον τρόπο και το χρόνο που ξοδεύουμε καθημερινά για να πάμε στη δουλειά, στις αποδοχές που συνήθως είναι πολύ πιο κάτω απ’ όσο χρειαζόμαστε, στην εξαντλητική – καθιστική εργασία, στην πραγματικά ανθυγιεινή μορφή εργασίας.

Στο διαρκές και έντονο πνευματικό στρες, στις καθημερινές απλήρωτες, και μη, υπερωρίες, στη διαρκή δοκιμασία και επιτήρηση για να αποδείξουμε τη θέση μας μέσα στην “εργασιακή πυραμίδα”.

Στο μόνιμο κυνήγι των στόχων που θέτει η εταιρία μπροστά στο φόβο πιθανών απολύσεων και περικοπών, στον τρόπο με τον οποίο καλούμαστε να συμμεριστούμε το άγχος για το καλό της εταιρείας και να κάνουμε τις “απαραίτητες θυσίες” όταν δε μοιραζόμαστε τίποτα από τα κέρδη αυτών των προσπαθειών.

*** *** ***

Το Radical IT, μαζί με τους συναδέλφους που βλέπουν θετικά την πρότασή του, θα δώσει τη μάχη των εκλογών στο ΣΕΤΗΠ από το πρίσμα του αγώνα για το κλαδικό σωματείο των αναγκών και των προσδοκιών μας.

Το Radical IT αποτελεί μια κίνηση η οποία προσπαθεί να συμβάλλει από τη δική της πλευρά στην ανασυγκρότηση ενός πρωτοπόρου εργατικού κινήματος, ανεξάρτητου, μαχητικού, και ικανού να συγκρουστεί. Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και παλεύουμε για να ξαναμπεί στους χώρους δουλειάς ο πραγματικός, μαχητικός συνδικαλισμός, για τις εργατικές διεκδικήσεις, για το σωματείο, αλλά ταυτόχρονα αντιπαλεύουμε με όλες τις δυνάμεις τον εργοδοτικό, ξεπουλημένο συνδικαλισμό αλλά και την εκάστοτε συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Βρισκόμαστε πλάι σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται! Στηρίζουμε οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία στους χώρους δουλειάς με κατεύθυνση την ενότητα του εργαζόμενου κόσμου, την πάλη του απέναντι στην εργοδοσία και σε όλες τις πολιτικές που είναι καταστροφικές για τη ζωή και την επιβίωση του.

Η μείωση των ωρών εργασίας, η αύξηση των αποδοχών για τον κόσμο που παράγει, η “λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους”, οι φθηνότερες υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών για την κοινωνική πλειοψηφία και ο δημόσιός τους χαρακτήρας είναι πράγματα τολμάμε να βάζουμε στη συζήτηση! Ειδικά όσο υπάρχουν τα πολλά εκατομμύρια εσόδων και πλούτου που τα καρπώνονται πάντα λίγοι σε βάρος των υπολοίπων. Αρκεί να μην αποδεχτούμε ότι θα ζήσουμε έτσι, αρκεί να θέσουμε υπό αμφισβήτηση τα ιερά και τα όσια αυτού του συστήματος!

 

Αφήστε μια απάντηση