Στήριξη στην 24ωρη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων της Cyta Hellas για την Παρασκευή 30/03

Ενώ η διαδικασία εξαγοράς της Cyta Hellas από τη Vodafone προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, η εργοδοσία των δύο πλευρών συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους της εξαγοραζόμενης εταιρίας. Οι 720 εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Cyta Hellas, από τις 18 Ιανουαρίου που η διαδικασία εξαγοράς έχει μπει στο τελικό της στάδιο, έχουν καταθέσει επανειλημμένα αιτήματα προκειμένου να πληροφορηθούν για το μέλλον της εργασίας τους. Αιτήματα τα οποία, δύο μήνες μετά, παραμένουν αναπάντητα.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Καταλαβαίνουμε ότι η διαδικασία εξαγοράς της Cyta είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα αφεντικά της Vodafone να εδραιώσουν νέα καθεστώτα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, απολύοντας όσους και όσες χρειαστεί, συμπιέζοντας τα δικαιώματα και εντατικοποιώντας τις συνθήκες εργασίας για όλους τους υπόλοιπους. Στόχος αυτής της αλλαγής καθεστώτος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της Cyta. Στόχος είναι κάθε εργαζόμενος της Vodafone που θα κληθεί να ανταγωνιστεί τους νέους του συναδέλφους μέσα στο νέο καθεστώς. Στόχος είναι η περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους σε έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς του κλάδου.

Μέσα στη κρίση, σε έναν από τους πιο επικερδείς κλάδους της χώρας, τα αφεντικά περιμένουν να αρπάξουν κάθε ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων. Η επίθεση στους εργαζόμενους των Cyta – Vodafone είναι ακόμη μία σκηνή του ίδιου έργου. Κάθε εσωτερικός ανταγωνισμός, κάθε σκέψη ατομικής εξασφάλισης, κάθε διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους. Η απεργία του Σωματείου Εργαζομένων της Cyta Hellas για την Παρασκευή 30/03 αποτελεί το επόμενο βήμα στον αγώνα για τη διασφάλιση κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης στις δύο εταιρίες, καθώς και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ως Radical- it στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30/3 και τα αιτήματα του σωματείου για:

  •  Διατήρηση των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και των όρων εργασίας τώρα, καθώς και στον επόμενο εργοδότη
  •  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια διεκδίκηση Κλαδικής και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου
  •  Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας και επαρκή στελέχωση των βαρδιών στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις Cyta αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης
  •  Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Φ.Σ. που απολύθηκε λόγω προβλήματος υγείας σε θέση που δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του με σύμβαση Cyta αορίστου χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση