Όλοι-ες στην απεργία στις 30 Μάη | Συγκέντρωση Πατησίων και Στουρνάρη 10.30πμ

Το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για τη κυβέρνηση και τους εταίρους της για την “αναβίωση” του τέλους της λιτότητας. Σε ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται διαρκώς οι πολιτικές που εδώ και χρόνια έχουν ως στόχο την διάλυση των εργατικών μας δικαιωμάτων ντύνονται με το μανδύα του προσωρινού.

Σε αυτό το φόντο ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν το επόμενο βήμα προς την ταξική συνθηκολόγηση και την υποταγή των εργαζομένων. Σε αυτό το φόντο, η απεργία της 30ης Μάη προσπαθεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» μέσα από την οποία οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μαζί με εργοδοτικές ενώσεις και επιμελητήρια, καλούν σε επίπλαστους διαλόγους και σκηνικά εθνικής ενότητας.

Η «Κοινωνική Συμμαχία» προετοιμάζει από σήμερα τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στην περίοδο της μεταμνημονιακής λιτότητας. Ξέρουμε και βλέπουμε πως μέσα σε τέτοιες «συμμαχίες» τα δικαιώματα των εργαζομένων ξεχνιούνται και τα αιτήματά μας γίνονται γενικόλογες επικλήσεις “συμφιλίωσης” για ανάκαμψη της οικονομίας. Ξέρουμε από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων πως τέτοιες επικλήσεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κυβέρνησης που θα συνεχίσει στο μέλλον το τσάκισμα των εργαζομένων.

Όσες αναγγελίες και αν ακούσουμε για το τέλος της λιτότητας οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Απέναντι στη συνδιαλλαγή και την υποταγή εμείς οφείλουμε να προτάξουμε τον δρόμο της συλλογικής πάλης, της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, της ταξικής σύγκρουσης, της απεργίας.

Δεν αποδεχόμαστε τον διάλογό τους! Χαράσσουμε τον δικό μας δρόμο, απέναντι σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία, μέσα από τα ίδια τα σωματεία για την απεργία της 30 Μάη και τους αγώνες του μέλλοντος!

  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμειων σωματείων, στις 29 Μάη, 6μμ, έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Τους χαλάμε τα σχέδια!
  • Στις 30 Μάη, απεργούμε! Διαδηλώνουμε μαζί με τα σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, 10:30 Στουρνάρη και Πατησίων.

Αφήστε μια απάντηση