Ψήφισμα του Radical I.T. για την εργοδοτική τρομοκρατία στην Telephonet Ε.Π.Ε.

Το παρόν ψήφισμα υιοθετήθηκε και από τη συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, την 1/4/2019.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Telephonet Ε.Π.Ε βιώνουν την εξής κατάσταση: Μερική ή ολική απασχόληση αμειβόμενη με τον κατώτατο μισθό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες και να αναγκάζονται να βρίσκουν δεύτερη και τρίτη δουλειά για να έχουν μία όσο γίνεται άνετη καθημερινότητα. Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μηνιαίες ακόμα και δεκαπενθήμερες!!) με αποτέλεσμα διαρκώς να ζουν με το άγχος και το stress του αν θα πληρωθούν τα πάγια έξοδα του επόμενου μήνα. Διαρκής επιβολή στόχων, χωρίς καμία δυνατότητα ανάμειξης στην δημιουργία τους, με αποτέλεσμα να δίνουν το 100% της ψυχικής τους δύναμης, ηρεμίας και συγκέντρωσης για την επίτευξή τους.

Τους τελευταίους μήνες βιώνουν μία άνευ προηγουμένου συμπεριφορά από την εργοδοσία εκπροσωπούμενης μέσω της διεύθυνσης . Ευθείς και άμεσες απειλές για απολύσεις, λεκτικοί εκβιασμοί, υποτίμηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων σε συνδυασμό με την πλήρη εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας.

Ως συνέχεια της κατάστασης αυτής ήρθε η αναγκαστική παραίτηση συναδέλφου έπειτα από ψυχολογικό εκβιασμό, οι ευθείς απειλές σε συναδέλφισσες και συναδέλφους επί του προσωπικού και τέλος η ταυτόχρονη απόλυση τριών συναδέλφων . Ο τρόπος που έλαβαν χώρα οι απολύσεις δεν ήταν καθόλου τυχαίος μιας και συνέβησαν μπροστά σε όλη την αίθουσα παραγωγής σαν μία μορφή παραδειγματισμού των υπολοίπων. Δεν έφτανε αυτό, αλλά την ίδια ημέρα δημοσιεύθηκαν αγγελίες για προσλήψεις νέων εργαζομένων στο internet.

Όλα τα παραπάνω, όπως συνηθίζεται, πάνε πακέτο με το πρόσχημα ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί και η εταιρεία δεν δύναται να πληρώνει τους συγκεκριμένους την ίδια ώρα που η εργοδοσία περήφανη δηλώνει την επιχειρηματική εξάπλωσή της. Άρα η εταιρεία ζητά από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Telephonet να βάλουν πλάτη οικονομικά και ψυχολογικά δεχόμενοι και τις απολύσεις προκειμένου η εργοδοσία ανενόχλητη να αυξήσει τα κέρδη της.

Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να δεχθούμε τις απολύσεις ως κάτι φυσιολογικό, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην αβεβαιότητα του αν θα έχουμε δουλειά τον επόμενο μήνα και φυσικά να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε την υγεία μας δουλεύοντας σαν υπάλληλοι γραφείου με ακουστικά χωρίς τουλάχιστον η διαδικασία αυτή να αποζημιώνεται.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση κανενός συναδέλφου.
  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες της εταιρείας

Αφήστε μια απάντηση