Νέα μήνυση με κάμερες και προφίλ στο facebook για μέλος του Radical I.T.

Ξαναχτύπησε ο εργοδότης της VresNET.gr, Ηρακλής Μπάμζας, που τον Οκτώβρη του 2017 απέλυσε την τότε έγκυο Αριστέα Μ. Τι και αν το εργατικό σκέλος της υπόθεσης που εκδικάστηκε τον Μαρτίου του 2018 δικαίωσε την συνάδελφο και επέβαλε αποζημίωση 27.000 ευρώ -ποσό το οποίο ουδέποτε δόθηκε καθώς η εταιρία τύπου ΙΚΕ «χρεωκόπησε», τι και αν η έφεση που άσκησε η πλευρά της εργοδοσίας εκδικάστηκε πριν από λίγες μέρες και δικαίωσε εκ νέου την απολυμένη, ο Ηρακλής Μπάμζας συνεχίζει να μηνύει όσους και όσες στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό της Αριστέας.

Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι διαχειριστές όσων ιστοτόπων ανέβασαν τις ανακοινώσεις του Radical I.T. σχετικά με την υπόθεση. Για το radicalit.gr μηνύεται το μέλος μας Π.Π. για συκοφαντική δυσφήμιση (δια συκοφαντικώς δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο). Αν εξαιρέσουμε το πόσο εύκολα γνωστοποιείται πλέον ο/η κάτοχος ενός ιστοτόπου από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τότε μέχρι εδώ καλά, μιας και ο εν λόγω εργοδότης δεν φαίνεται να τα λυπάται τα παράβολα για μυνήσεις. Θυμίζουμε ότι πέρα από τις τελευταίες έχει προχωρήσει στο παρελθόν σε τρεις μηνήσεις στην ίδια την απολυμένη, μία σε εργαζόμενη για ψευδορκία, δύο σε μέλη του Radical και από μία στα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε καταρχάς να δηλώσουμε ότι -όπως και κάθε εργατική συλλογικότητα- τις ανακοινώσεις που αναρτούμε στο σάιτ μας τις συντάσσουμε συλλογικά. Και γενικά δρούμε συλλογικά, για αυτό είμαστε τόσοι πολλοί και πολλές απέναντί σε κάθε εργοδότη που απολύει εγκύους ή καταπατά τα εργατικά μας δικαιώματα. Αυτό που μας εκπλήσσει αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι ο «κόπος» στον οποίο μπήκε ο Ηρακλής Μπάμζας για να αποδείξει τα αναπόδεικτα: εικόνες από κάμερες ασφαλείας την ημέρα της κινητοποίησης έξω από την εταιρία, ονόματα προφίλ στο facebook δίπλα στις φωτογραφίες, αναδρομή σε σχόλια στο facebook.

Είναι ηλίου φαεινότερο για το αφεντικό, ενώ βλέπει ότι δια της νομικής οδού δεν έχει καμία ελπίδα, εξακολουθεί με μίσος να εξαπολύει μηνύσεις και απειλές, με μοναδικό σκοπό να εξουθενώσει οικονομικά και ψυχολογικά την Αριστέα και όσους και όσες συμπαραστέκονται. Φυσικά όλες οι κατηγορίες θα πέσουν για ακόμα μια φορά στο κενό, ενώ τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από την γενναία οικονομική ενίσχυση αλληλέγγυου κόσμου που ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση. 

Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι ότι ο Ηρακλής Μπάμζας απέλυσε μια εργαζόμενη στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και ζητάει τα ρέστα μέχρι και σήμερα. Από την άλλη θα μείνει όμως και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, συλλογικότητες, αγωνιστές και αγωνίστριες που συμπαραστάθηκαν στον δίκιο αγώνα της Αριστέας. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μεγαλώσει αυτό το κύμα, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη!

  • Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των μηνύσεων. Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι. Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται!

Αφήστε μια απάντηση