ΣΕΤΗΠ: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζόμενων της COSCO και στην αποφαστικότητα με την οποία προχωρούν σε νέα απεργία στις 28 Οκτώβρη. Ο θάνατος του συναδέλφου εν ώρα εργασίας, δεν ήταν ούτε η κακία η ώρα, ούτε ένα μεμονωμένο γεγονός, παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια που έγινε να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα.

Είναι μακρύς ο κατάλογος της ευθύνης που φέρουν οι εργοδότες, που μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή. Στον κλάδο μας το έχουμε ζήσει με την απώλεια συναδέλφων στον ΟΤΕ, στην Intracom, στην Vodafone και αλλού, θύματα της εντατικοποίησης και της πίεσης των εργοδοτών.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την κατάσταση αυτή. Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5μερο-35ωρο.

Στεκόμαστε στο πλάι του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ, στους εργαζομένους της COSCO. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα και να ικανοποιηθούν άμεσα και πλήρως τα αιτήματα του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ.

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής
Αθήνα 28.10.21

Αφήστε μια απάντηση