FAQ: Εκλογές ΣΕΤΗΠ

1. Δεν έχω γραφτεί στο ΣΕΤΗΠ. Μπορώ να γίνω μέλος και να ψηφίσω;

Ναι, οι εκλογές διεξάγονται με ανοιχτό μητρώο. Μπορείς να γραφτείς στο σωματείο σε όποιο μέρος υπάρχει κάλπη.

2. Πώς γράφομαι στο ΣΕΤΗΠ; Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;

Για την αίτηση εγγραφής χρειάζονται τα εξής: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο, επωνυμία επιχείρησης, αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, αριθμός μητρώου ΙΚΑ, ενώ καλό είναι να έχεις και μια φωτογραφία της σύμβασης ή του συμβολαίου σου, όπου αναγράφεται η επωνυμία και η δραστηριότητα της επιχείρησης που εργάζεσαι. Το δικαίωμα εγγραφής στο σωματείο είναι 4€ (τέσσερα ευρώ).

3. Που ψηφίζω;

Υπάρχει καθημερινά κάλπη στον τρίτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη), σε κάποιον μεγάλο χώρο εργασίας, καθώς και σε κάποια γειτονιά της Αττικής. Μπορείς να ψηφίσεις όπου προτιμάς. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις εδώ.

4. Είμαι προγραμματιστής/τηλεφωνητής/designer, αλλά εργάζομαι σε τράπεζα/χρηματοπιστωτική/συμβουλευτική. Μπορώ να γραφτώ στο ΣΕΤΗΠ;

Εξαρτάται. Αν η σύμβασή σου είναι με κάποια εργολαβική εταιρεία του κλάδου τότε ναι. Αν είναι απευθείας με την τράπεζα/χρηματοπιστωτική/συμβουλευτική τότε δυστυχώς όχι. Το σωματείο δεν είναι ομοιοεπαγγελματικό. Δικαίωμα εγγραφής στο ΣΕΤΗΠ έχουν όσοι και όσες εργάζονται σε εταιρείες του κλάδου τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (εταιρείες πληροφορικής, startup, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, call center, κοκ.) του νομού Αττικής ανεξαρτήτως ειδικότητας.

5. Είμαι ήδη μέλος του σωματείου. Τι χρειάζεται να κάνω για να ψηφίσω;

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τακτοποιήσεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις. Μπορείς να το κάνεις στο μέρος που θα ψηφίσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η μηνιαία συνδρομή στο σωματείο είναι 2€ (δύο ευρώ). Κατόπιν ψηφίζεις με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

6. Για ποια όργανα ψηφίζω στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ;

Στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ ψηφίζεις για την ανάδειξη (1) Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΗΠ, (2) Αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που είναι η δευτεροβάθμια ένωση που συμμετέχει το ΣΕΤΗΠ και (3) Αντιπροσώπων στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, που έχει πάρει απόφαση να μετασχηματιστεί από ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΤΕ σε κλαδική ομοσπονδία. Αν τυχόν για τα (2) και (3) έχεις ήδη ψηφίσει στο επιχειρησιακό σου σωματείο, τότε ψηφίζεις μόνο για το (1).

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση