#Blacklist εργοδοτικής αυθαιρεσίας

«Με απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες»

«Μου επέβαλαν εκ περιτροπής εργασία, χωρίς να τηρήσουν τις νόμιμες προϋποθέσεις»

«Μου ζήτησαν να υπογράψω τροποποιητική σύμβαση με μειωμένο μισθό, τονίζοντάς μου ότι τέτοιες κινήσεις τις εκτιμά η διοίκηση, οπότε αναγκάστηκα να υπογράψω, για να μην πέσω σε δυσμένεια»

«Έκαναν σε όλους μας αναστολή συμβάσεων, για να πάρουμε την αποζημίωση, αλλά μας είπαν ότι θα δουλεύουμε κανονικά και θα μας πληρώνουν με μαύρα τη διαφορά»

«Με ανάγκασαν να πάρω κανονική άδεια»

«Δουλεύουμε ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο για την υγιεινή και την ασφάλειά μας»

«Μου ζήτησαν 100 ευρώ για να με καταχωρίσουν στην ΕΡΓΑΝΗ και να λάβω την αποζημίωση ειδικού σκοπού»

Ποιος και ποια από εμάς δεν έχει ακούσει ή δεν έχει ζήσει κάτι από τα παραπάνω;

Τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας έχουν πληθύνει δραματικά το τελευταίο διάστημα, αφού οι εργοδότες επιχειρούν να μετακυλίσουν τις επιπτώσεις του covid-19 στις πλάτες των εργαζομένων. Δεν συμμετέχουμε στη ζημία τους, όπως δεν είμαστε και συμμέτοχοι στα κέρδη τους.

Απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, μιλάμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, επικοινωνούμε με τα σωματεία μας, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό εμείς δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα καταγραφής και οπτικοποίησης σε χάρτη των φαινομένων παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, με στόχο καμία εργοδοτική αυθαιρεσία να μην ξεχαστεί, καμία παράβαση να μην μείνει αναπάντητη.

Ό,τι γίνει σήμερα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το αύριο. Ας είναι αυτή η παρακαταθήκη οι συλλογικοί αγώνες και οι νίκες μας.

Αφήστε μια απάντηση