Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε: 16 Μάρτη απεργούμε!

Η απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη ήταν μια από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό. Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη αναδείχθηκε ως αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των μνημονίων που βάζει τα κέρδη των ελίτ πάνω από τις ζωές μας. Η οργή συνδέθηκε με τη μάχη ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και ανισότητα, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας φεμινιστικών κινητοποιήσεων, καθώς και με τα εργατικά και νεολαιίστικα αιτήματα ενάντια στις πολυετείς αντιλαϊκές πολιτικές που πλήττουν τις ζωές μας.

Η απεργία προκηρύχθηκε και οργανώθηκε από πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα ύστερα από πίεση των εργαζομένων και πρωτοβουλία των αγωνιστικών δυνάμεων κόντρα στην απαράδεκτη στάση πλήρους αδράνειας της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πλέον η συσσωρευμένη οργή για την υποβάθμιση της ζωής του κόσμου της εργασίας δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Τα εργατικά συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, το μαθητικό κίνημα βρέθηκαν στο δρόμο όλες τις προηγούμενες μέρες και απέτρεψαν την επιβολή του συνηθισμένου κυρίαρχου αφηγήματος των ατομικών ευθυνών και της εκτόνωσης της λαϊκής οργής.

Οι ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που οδήγησαν σχεδιασμένα και συντεταγμένα στο ξεπούλημα του ΟΣΕ, μαζί με τις ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν τη διαχείριση του, είναι τεράστιες. Η διαρκής υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και η έλλειψη τεχνικών μέσων προστασίας έθεσαν το κάδρο για το έγκλημα που αντικρίσαμε. Αποτελούν κομμάτι μιας συνειδητής και συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης της υποβάθμισης του δημοσίου και των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών επιχειρήσεων, γαιών και περιουσίας του κράτους, με σκοπό το κέρδος. Κατεύθυνση που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής της Ε.Ε. στην χώρα από την περίοδο των μνημονίων μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η κατάθεση νομοσχεδίων για την ιδιωτικοποίηση του νερού και του ογκολογικού τμήματος του Παίδων, λίγες μόνο μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη!

Για αυτό εμείς απαιτούμε εδώ και τώρα την κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση και κάτω από κοινωνικό-εργατικό έλεγχο, που όπως αποδείχθηκε και από τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την πραγματική ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, και επαναλειτουργία του δικτύου μόνο με όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ασφάλεια, σταθερές σχέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και επαρκή-εκπαιδευμένο προσωπικό. Δεν θα πεθαίνουμε για τα κέρδη τους! Βρίσκουμε προβληματική τη στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που αποφεύγει τη διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων και παραπέμπει κάθε αλλαγή στο επέκεινα της λαϊκής εξουσίας.

Οργανώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων μας!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη νέα 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη! Η συνέχιση του αγώνα απαιτεί καλύτερη οργάνωση, στοχοθεσία και σχέδιο πολύμορφης κλιμάκωσης. Εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε ώστε όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμφωνούν με τις κατευθύνσεις του παρακάτω πλαισίου να βρεθούν σε έναν μεγάλο συντονισμό για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα που έχουμε ανάγκη.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τιμωρία των πολιτικών αυτουργών.
  • Την πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών.
  • Να περάσουν άμεσα στο δημόσιο οι μεταφορές και όλα τα κοινωνικά αγαθά χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, και χωρίς να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και συνολικά της πολιτικής που δολοφονεί. Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους!

Όλες και όλοι την Πέμπτη 16 Μάρτη στη μεγάλη απεργιακή πορεία προς τη Βουλή με προσυγκέντρωση στις 11.00 π.μ. Σταδίου και Λαδά

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση