Αγωνιστική αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Cyta!

Η εργοδοσία στην εταιρεία Cyta Hellas, με την επικείμενη πώληση της εταιρείας, δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις. Ξέρουμε όμως όλοι πολύ καλά, ότι όπου ακούγονται “επενδύσεις” αυτό σημαίνει πάντα “κακά μαντάτα” για τους εργαζόμενους. Παρά λοιπόν τις ψευδείς δεσμεύσεις της εργοδοσίας, μόλις μερικές μέρες μετά, απολύθηκαν συνάδελφοι.

Η απάντηση του σωματείου ήταν άμεση και μαχητική! Το σωματείο προχώρησε σε μαζική στάση εργασίας στις 30/11, δίνοντας έτσι ένα γερό μάθημα στην εργοδοσία.

Ο αγώνας των συναδέλφων που εργάζονται στη Cyta είναι παράδειγμα για όλους μας! Δεν υπάρχει κάτι πιο ελπιδοφόρο, από την αλληλεγγύη και την αλληλοστήριξη μεταξύ όλων των σωματείων του κλάδου! Συνάδελφοι από τα σωματεία Wind, Vodafone, NOKIA, Forthnet, Intracom, 360 Connect και από το κλαδικό ΣΕΤΗΠ έδωσαν το παρόν για στήριξη στη στάση εργασίας μετατρέποντάς την έτσι σε ακόμα πιο μαζική και πετυχημένη!

Το ότι το σωματείο της Cyta μετρά μόνο ένα χρόνο ζωής, μας γεμίζει με κουράγιο, μας δείχνει ότι συλλογική διεκδίκηση είναι το μόνο μας όπλο.

Οι συντονισμένοι αγώνες των εργαζόμενων του κλάδου και των σωματείων του, αποτελούν τον μοναδικό δρόμο απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων και της εργοδοσίας.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση των απολύσεων στη Cyta Hellas!

Συλλογικές συμβάσεις για όλους!

Όλοι στην απεργία 8/12!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου της Cyta, όπως δημοσιεύθηκε.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!                                                            

01/12/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η χθεσινή στάση εργασίας, η πρώτη στην Cyta Hellas, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεκάδες συνάδελφοι, σε όλη την χώρα, μέλη και μη του Σωματείου, εργαζόμενοι στην Cyta και επινοικιαζόμενοι, μερικής και πλήρους απασχόλησης στις 12:00 σηκωθήκαμε από τα γραφεία μας και, απέχοντας από την εργασία μας, διεκδικήσαμε την διασφάλιση των ζωών μας.
Ολόκληρα τηλεφωνικά κέντρα (ΚΤΤΕ, Τηλεπωλήσεις, Retention, Μεταπωλητές, ΥΤΕΠ, ΥΚΤΤΕ) κατέβασαν τα ακουστικά δημιουργώντας αμηχανία  στην εργοδοσία που προσπαθούσε ανεπιτυχώς να εκτρέψει άλλου τις κλήσεις για να μην χαλάσει την «αψεγάδιαστη» εικόνα της στους πελάτες.
Στις εισόδους των κτιρίων της Λ. Αλεξάνδρας και της Μεταμόρφωσης αναρτήθηκαν πανό που έκαναν γνωστά τα αιτήματά μας και περαστικός κόσμος ενημερώθηκε προφορικά αλλά και με το διαμοιρασμό ανακοινώσεων για την επικείμενη πώληση της εταιρείας και το μπαράζ απολύσεων στο οποίο έχει προβεί η εργοδοσία.
Μαζί μας στάθηκαν και συνάδελφοι από όλα τα σωματεία των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και αλληλέγγυοι από άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες. Το ΣΕΤΗΠ, το ΠΑΣΕ WIND, το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – Netmed, το Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM, το Σωματείο Εργαζομένων στην 360 Connect, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, το ΠΑΣΕ Vodafone εκτός από τα ψηφίσματα στήριξης που μας απέστειλαν (μπορεί να τα βρείτε στο τέλος της ανακοίνωσης), στήριξαν και έμπρακτα την στάση με σημαντικό αριθμό αλληλέγγυων συναδέλφων.
Και αυτό συνάδελφοι ήταν μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα που η εργοδοσία προσπαθεί να μας στερήσει. Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση στην οποία θα απαιτήσουμε ανάκληση των απολύσεων και των μη ανανεώσεων συμβάσεων και την διασφάλιση των μισθών μας και των θέσεων εργασίας μέσω ΕΣΣΕ.
Συνάδελφοι για να φτάσουμε όμως στην ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουμε θέσει είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στις δράσεις του Σωματείου. Σας καλούμε να δώσετε το ίδιο δυναμικό παρών που δώσατε στη χθεσινή στάση εργασίας και στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
Να δείξουμε πως είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να κατοχυρώσουμε το μέλλον μας!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση