Απεργία!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Οι “διαπραγματεύσεις” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, θα φέρουν, όπως όλα δείχνουν, νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Η θέσμιση του υποκατώτατου μισθού των 200-300 ευρώ, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο αμετάβλητος μισθός για όλο τον εργασιακό βίο (single minimum wage system) και η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, συνθέτουν το τοπίο ενός ακόμα γύρου επίθεσης στους εργαζόμενους, μετά από αυτόν του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ψήφισή του την εβδομάδα του Πάσχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, δε βάζει ούτε καν απεργία τη μέρα που κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση, και διασπαστικά απέναντι σε εκατοντάδες σωματεία που είχαν πάρει απόφαση για απεργία στις 24/11, κηρύσσει ακόμα μια “απεργία – ξεκάρφωμα” για τις 8/12. Όπως συνηθίζει να κάνει, για ακόμα μια φορά θα κατεβάσει τα παντελόνια, θα κάνει πλάτες σε κυβέρνηση και δανειστές για την ψήφιση των νέων μέτρων. Να μην τους κάνουμε το χατίρι! Ας μετατρέψουμε την απεργία σε δικιά μας!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κλάδος στον οποίο εργαζόμαστε, χτίστηκε και αύξησε την κερδοφορία του πάνω στις πλάτες μας, πάνω στα μέτρα που ψηφίστηκαν στα προηγούμενα μνημόνια. Φυσικά κανένα κομμάτι αυτής της κερδοφορίας δεν πήγε σε εμάς. Το αντίθετο, απολύσεις, εξαντλητικά ωράρια και μειώσεις μισθών, επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι είναι πλέον καθεστώς. Για υποκατώτατους μισθούς, ας ρωτήσουμε τους συναδέλφους μας στα τηλεφωνικά κέντρα! Για αμετάβλητους μισθούς, ας αναρωτηθούμε αν έχει πάρει κανείς μας αύξηση! Για δίωξη συνδικαλιστικής δράσης και για απολύσεις, ας ρωτήσουμε τους εργαζόμενους στα σωματεία της Cyta και της Vodafone, που κινητοποιούνται ενάντια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών τους αυτές τις μέρες. (cytahellasse.blogspot.gr,pasevodafone.gr)

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Με συλλογικούς αγώνες θα τα καταφέρουμε,

κανένας μόνος του στην κρίση!

Οποιαδήποτε αναχαίτιση αντεργατικής επίθεσης έγινε χάρη στο συλλογικό αγώνα, χάρη στην αγωνιστική στάση των σωματείων του κλάδου. Τα σωματεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών βρίσκονται σε κοινό συντονισμό, ενάντια σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών και εξαντλητικά ωράρια. Παράλληλα, απεργούν ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μαζί τους, συμμετέχουμε, δρούμε και τα ενισχύουμε!

Στις μάχες που έρχονται δεν περισσεύει καμία αγωνιστική πρωτοβουλία, κανένας αγωνιστής. Διασπάσεις, εμφύλιοι και η ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ είναι που έχουν φτάσει την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Σαν Radical Ι.Τ δεν σταματάμε να καλούμε σε κοινή δράση και αγώνα με εργατική δημοκρατία και με τα ταξικά μας συμφέροντα μπροστά. Στους αγώνες που έρχονται πρέπει να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία και να πάρουμε την πρωτοβουλία της δράσης εμείς.

Ως Radical I.T, πιστεύουμε ότι ενωτικά, όλα τα σωματεία του κλάδου, τα επιχειρησιακά και το κλαδικό μας το ΣΕΤΗΠ, οφείλουμε από κοινού, να συντονίσουμε τους αγώνες μας για μια απεργία που θα τους τρομάξει! Οφείλουμε να της δώσουμε συνέχεια και πνοή!

Η πάλη για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας περνάει μέσα από διεκδίκηση στους χώρους μας, στις δουλειές μας, μαζί με τους συναδέλφους μας, και γενικεύεται, μεγαλώνει, ενώνεται με τους υπόλοιπους συναδέλφους από τους γύρω χώρους εργασίας. Με κοινό συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων και κλαδικών σωματείων, μπορεί μόνο να μπει μπλόκο στα εφιαλτικά μέτρα των δανειστών και της υπάκουης κυβέρνησης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 10:30, Μουσείο

logo1width_720

Αφήστε μια απάντηση