Άμεση ανάκληση τώρα της απόλυσης στη European Dynamics

Το είδαμε κι αυτό! Εταιρείες που κερδοφορούν στις πλάτες μας εδώ χρόνια, εταιρείες που από την ώρα της συνέντευξης, πριν καν πιάσει κάποιος δουλειά εκεί, σου λένε ότι “εδώ δουλεύουμε ακατέβατο 9ωρο”, απολύουν τώρα όποιον δε συμμορφώνεται με τους κανόνες!

Ο λόγος για τη European Dynamics φυσικά, γνωστή εταιρεία για τέτοιου είδους πρακτικές. Το 8ωρο δεν τηρείται σχεδόν ποτέ, τα αφεντικά της εταιρείας υποχρεώνουν τους εργαζόμενους σε υπερωρίες παρά τη θέληση τους, και σήμερα το πρωί, σε μια κίνηση απόλυτης αυταρχικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απέλυσε συνδικαλιστή μέλος του ΣΕΤΗΠ ο οποίος έπραξε το αυτονόητο, δε συναίνεσε στο να δουλέψει παραπάνω απλήρωτος!

Μέλη του κλαδικού μας σωματείου συγκεντρώθηκαν αμέσως στα γραφεία της εταιρείας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, και σε συνέχεια αυτής της εκδικητικής απόλυσης, η εργοδοσία δε δέχτηκε την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ! Αντ’ αυτού, μέσα σε κλίμα θεατρινισμών και με τη δικαιολογία της “παράβασης ιδιωτικού χώρου” εξαπέλυσε απειλές και κάλεσε την αστυνομία!

Δε δεχόμαστε, εταιρείες που κυριολεκτικά απομυζούν τους εργαζόμενους, να απολύουν κιόλας όποιον διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά του στο 8ωρο!

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στη European Dynamics που συμβαίνει τώρα! Να μην τους περάσει!

Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου!

Το 8ωρο είναι δικαίωμα και δεν το καταπατά κανένας!

Όλοι στις κινητοποιήσεις του σωματείου προς υπεράσπιση του συναδέλφου μας!

Τα σωματεία πρέπει να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να συναντηθούν με την εκάστοτε διοίκηση και να παραθέσουν τα αιτήματα των εργαζόμενων. Δε συνιστά καμία παράβαση ιδιωτικού χώρου, αντίθετα το να καλείται η αστυνομία είναι ευθεία καταπάτηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση