Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι απολύσεις στην European Dynamics!

Μειωμένη απόδοση: Η έννοια πάνω στην οποία γίνονται οι περισσότερες απολύσεις στους κλάδους της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και που έρχεται συλλήβδην να αιτιολογήσει μια εργασιακή καθημερινότητα εντατικοποίησης, συνδικαλιστικών διώξεων καθώς και μιας συνολικής καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Με αυτή την πρόφαση, η διοίκηση της European Dynamics προχώρησε σε δύο νέες απολύσεις την εβδομάδα που μας πέρασε. Μέσα σε διάστημα δύο συνεχόμενων ημερών η μειωμένη απόδοση «χτύπησε» τους συναδέλφους λίγο πριν αυτοί κλείσουν ένα χρόνο δουλειάς έτσι ώστε να μη δικαιούνται την προβλεπόμενη προειδοποίηση και αποζημίωση. Η ED όπως είναι πλέον γνωστό, είναι μια από τις εταιρείες που έχει ενσωματώσει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο που διέλυσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επισημοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, καθώς και τις πολιτικές των μνημονίων που έχουν εκτοξεύσει την ανεργία και τη λιτότητα δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους. Οι δύο αυτές απολύσεις ήρθαν αμέσως μετά την απόλυση συναδέλφου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και της ενεργού συμμετοχής του στο κλαδικό σωματείο του ΣΕΤΗΠ.

Την ίδια ώρα σε πολλές εταιρείες του κλάδου καταγράφονται πολυάριθμες απολύσεις για λόγους μειωμένης απόδοσης. Το μέτρο που έχει μπει για το τι ορίζει μια «καλή» απόδοση, είναι ο συμβιβασμός με τα δεκάωρα εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα απλήρωτα oncall και τη μη πληρωμή των εκτός έδρας. Όποιος συνάδελφος/ισσα δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς θα απολύεται. Αυτό αποτελεί την καθημερινότητα που μοιραζόμαστε ως εργαζόμενοι στον κλάδο της πληροφορικής και όχι η προσπάθεια της διοίκησης της ED να πείσει πως καταλαβαίνει τις ανάγκες μας.

Οι απολύσεις λειτουργούν είτε εκδικητικά, είτε σαν δικαιολογία μεγιστοποίησης των κερδών, είτε σαν εργαλείο υποταγής των εργαζομένων σε κάθε εργοδότη. Για εμάς, δεν υπάρχει ασφαλής εργαζόμενος είτε είναι συνδικαλιστής είτε όχι και αυτό μας το απέδειξαν οι απολύσεις στην ED το τελευταίο διάστημα. Η πραγματική δύναμη μας είναι η αμφισβήτηση της κυρίαρχης αφήγησης στους χώρους δουλειάς και στην οργάνωση όλων αυτών που στελεχώνουν τις εταιρείες του κλάδου.

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι απολύσεις στην European Dynamics.

Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στην εταιρία.

  • Καμία δίωξη για συνδικαλιστική δράση. Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στη δουλειά μας!
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων–μνημονίων και ανατροπή κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας! Με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς

Αφήστε μια απάντηση