Συναδέλφισσα/ε, την Τετάρτη 28/11 απεργούμε!

Το Radical IT καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην Απεργία στις 28 Νοέμβρη. Για να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν και όχι τα ψίχουλα τα οποία μας προσφέρουν.

Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάπως αλλιώς, τις «αναπτυξιακές παροχές» που τάζει η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια της πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξης. Κάθε φορά που ακούμε τον μύθο της ανάπτυξης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που έχουν παρθεί την τελευταία δεκαετία της κρίσης. Κάθε φορά που ακούμε για το τέλος των μνημονίων, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα επιτελεία της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. για την, μέχρι τέλους, εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων. Η εφαρμογή προηγούμενων μνημονιακών νόμων(νόμος Βρούτση) βαφτίζεται ως γενναία αύξηση μισθών(νόμος Αχτσιόγλου-Βρούτση πλέον…) ενώ με τις επεκτάσεις ελαχίστων Συλλογικών Συμβάσεων αποκρύπτεται ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των κλάδων, δεν υπάρχει καν ΣΣΕ!

Συνάδελφε/ισσα, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να κερδίσουμε αυτά που μας αναλογούν. Αγωνιζόμαστε γιατί οι ανάγκες μας είναι κόντρα στις πολιτικές που θέλουν ματωμένα πλεονάσματα για το υπόλοιπο της ζωής μας. Πάμε κόντρα σε ΟΛΟΥΣ τους εκφραστές αυτών των πολιτικών: την τωρινή Κυβέρνηση που συνεχίζει απρόσκοπτα το ίδιο έργο των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων, τους εκ Βρυξελλών ενορχηστρωτές αυτών των πολιτικών, των επίδοξων συνεχιστών που ετοιμάζονται να τις συνεχίσουν αλλά και όλων όσων τους στηρίζουν.

Κόντρα στην ΓΣΕΕ του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της «κοινωνικής συμμαχίας». Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, ότι αυτή η ξεπουλημένη γραφειοκρατία σε εντεταλμένο ρόλο προσπαθεί να σαμποτάρει οτιδήποτε πάει να κινηθεί από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Αυτή τη φορά, πιο εξόφθαλμα από ποτέ, αφού είδε ότι “δεν πιάνει” το κόλπο της απεργοσπασίας, επέλεξε διασπαστικά να επιλέξει άλλη ημερομηνία από αυτή που καλούσαν εκατοντάδες σωματεία μέχρι τότε.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, συναδέλφισσα/ε, διότι δεν τους χαρίζουμε τα δικά μας μέσα πάλης. Γιατί το στοίχημα για ένα εργατικό κίνημα που θα οργανώνεται από τους ίδιους τους εργαζομένους μέσα στα Σωματεία και τις επιτροπές τους είναι ακόμα ανοιχτό. Η επιτυχία της διακλαδικής Απεργίας της 1ης Νοέμβρη έδειξε πως ο δρόμος για την οργάνωση και αντεπίθεση του ταξικού Εργατικού Κινήματος περνάει μόνο μέσα από την οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση των σωματείων μας. Βρίσκουμε μεγάλες ευθύνες στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που με τη στάση του το διάστημα που προηγήθηκε, τελικά  ακολούθησαν τον σχεδιασμό που έβαλε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Επιμένουμε ότι η συνεχής αλλαγή των ημερομηνιών της Απεργίας,  ακύρωσε την δυνατότητα της ενιαίας απεργιακής απάντησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις μεθοδεύσεις της ΓΣΕΕ.

Να ξεκόψουμε επιτέλους από τα φιλαράκια των αφεντικών!

Το Radical IT καλεί τις/τους εργαζόμενες/ους του κλάδου να μην πάνε στην δουλειά τους και να κατέβουν στον δρόμο. Για να σταματήσουν τα εξοντωτικά ωράρια και οι απλήρωτες υπερωρίες στους devs και στους analysts! Για να αμοίβονται οι εργαζόμενοι στα call-center με αξιοπρεπείς μισθούς! Για να επιβάλουμε στους εργοδότες μας να υπογράψουν μία Συλλογική Σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες όλου του κλάδου!  

Ενισχύουμε την Απεργιακή Συγκέντρωση στο Μουσείο. Μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις και τα σωματεία του κλάδου μας! Για να  μπούνε οι βάσεις και να κερδίσουμε το στοίχημα!  

ΟΛΟΙ/ΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 στο ΜΟΥΣΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση