Καταγγελία για την ανεύθυνη στάση της διοίκησης της Vodafone 360 Connect μετά τον σεισμό

Ακόμη ένα περιστατικό εργοδοτικής ανευθυνότητας έλαβε χώρα στη Vodafone 360 Connect στο κτήριο στην Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια του σεισμού, το κτήριο υπέστη φθορές με ψευδοροφές να πέφτουν και να σπάνε σίδερα του κτηρίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένων. Λίγη ώρα μετά την εκκένωση και ενώ είχαν συμβεί όλα αυτά, οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να ξαναγυρίσουν στο γραφείο και να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας και ότι πρέπει να εκκενωθεί οριστικά το κτήριο, η διοίκηση πιέστηκε και επέτρεψε σε όποιον εργαζόμενο ήθελε να φύγει. Δυστυχώς όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, μιας και μετά από κάποια ώρα και ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων είχε αποχωρήσει, δέχθηκαν τηλέφωνα από προισταμένους που τους επέπλητταν και τους ζητούσαν το λόγο που έφυγαν. Επιπλέον η διοίκηση άρχισε να λέει μισόλογα για το αν θα μετρήσει τη συγκεκριμένη μέρα ως εργάσιμη με αποτέλεσμα όσοι εργαζόμενοι έφυγαν να μην είναι σίγουροι ότι θα πληρωθούν το μεροκάματο και κάποιοι άλλοι να αναγκάζονται να μείνουν να δουλέψουν υπό τον φόβο ότι θα το χάσουν.

Είναι προφανές ότι για τη Vodafone δεν έχει καμία σημασία η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των εργαζομένων μιας και τους καλεί να δουλέψουν σε κτήριο που έχει υποστεί φθορές, ούτε έχει σημασία η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όταν δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τους κάνει επίπληξη και να τους απειλήσει για χαμένα μεροκάματα μετά από μια τόσο στρεσογόνα κατάσταση που επιφέρει ένας σεισμός. Το μόνο που μετράει για αυτούς είναι το κέρδος και να βγει η δουλειά. Γι’ αυτό πληρώνουν μισθούς πείνας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες, όπου η τρομοκρατία κυριαρχεί.

Εμείς καταγγέλλουμε τέτοιες εξευτελιστικές πρακτικές, που βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για “εργατικά ατυχήματα”. Επίσης καταγγέλλουμε τη γελοία στάση της διοίκησης που έκανε μπαλάκι τους εργαζόμενους και ενώ τους είχε δώσει την άδεια να φύγουν μετά τους έκανε επίπληξη και τους ζήτησε το λόγο.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να εκκενωθεί το κτήριο μέχρις ότου επισκευαστούν όλες οι ζημιές.
  • Να μετρήσει η μέρα ως εργάσιμη και να πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι άσχετα με τις ώρες που εργάστηκαν.
  • Να σταματήσει επιτέλους η τρομοκρατία και ο εκβιασμός από πλευράς της διοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση