Παναττική 4ωρη στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη – Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη τετράωρης Παναττικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες του κλάδου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση σωματείων και συλλογικοτήτων έξω από το Εφετείο. Το Radical I.T. καλεί σε μαζική στήριξη της στάσης και της κινητοποίησης. Να μη λείψει κανείς και καμία!

Έχουν περάσει εφτά χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στη γειτονιά του από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά και κανείς δεν το ξεχνά. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα ανάγκασε την αστική δικαιοσύνη να φέρει τους «αντισυστημικούς» αλλά πάντα με το σύστημα: τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές οπαδούς του Χίτλερ στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα είναι εκεί την ημέρα της απόφασης για να δρέψει τους καρπούς του αίματος του.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι κανένα «τείχος δημοκρατίας» και καμιά συστημική ευαισθησία δεν πρόκειται να μας παραχωρήσει αυτό για το οποίο παλεύουμε τόσα χρόνια: να καταδικαστούν οι νεοναζί απόγονοι των ταγματασφαλιτών! Ό,τι κερδηθεί θα είναι αποτέλεσμα των αγώνων, των μαχών, και της κοινότητας αλληλεγγύης που χτίσαμε στο δρόμο και τις γειτονιές. Αλλά και αποτέλεσμα της συγκλονιστικής προσπάθειας της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Ξέρουμε ότι τα κράτη και οι κυβερνήσεις που βύθισαν και συνεχίζουν να βυθίζουν βάρκες μεταναστών στο Αιγαίο και την Λαμπεντούζα, που πυροβολούν όσους και όσες διασχίζουν τα σύνορα, που έχτισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που στήριξαν στρατιωτικές επεμβάσεις από τη Λιβύη μέχρι τη Σομαλία, που χρηματοδότησαν τα ΜΜΕ για να αναπαράγουν κάθε είδους κοινωνικό ρατσισμό, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι μετανάστες είναι απειλή για τη δημόσια υγεία στη χώρα που σε καιρό πανδημίας άφησαν τα δημόσια νοσοκομεία στο έλεος τους, θα παραμείνουν για την ώρα έξω από τη φυλακή.

Ξέρουμε ακόμα καλά ότι ο φασισμός πάει χέρι-χέρι με τον κρατικό αυταρχισμό. Πόσο απέχουν οι ένστολοι δολοφόνοι του Χρυσοχοΐδη που επιτέθηκαν απρόκλητα σε διαδηλωτές μετά το τέλος της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στη Βικτώρια από την ομάδα του Ρουπακιά που έστησε ενέδρα στον Παύλο Φύσσα; Πόσο απέχει η κυβέρνηση που εγκλώβισε υπεράριθμους πρόσφυγες εν καιρώ πανδημίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς περίθαλψη από τους χρυσαυγίτες που είχαν πρόγραμμα «στόχων» ενάντια σε γραφεία σωματείων στο κέντρο της Αθήνας;

Αυτοί που έκαναν τον φασισμό τρόπο ζωής και σκέψης δεν μπορούν να τον πλήξουν, μπορούν μόνο να πάρουν –και το έκαναν– λίγες μονάδες από τη Χρυσή Αυγή και να τις μεταφέρουν στην ακροδεξιά Ν.Δ. Απέναντι στο φασισμό θα σταθούν μόνο όσοι και όσες έχουν συμφέρον από την εξαφάνιση του. Δεν είναι απέναντι του οι μεγάλες επιχειρήσεις που έπαιρναν φθηνούς Έλληνες εργάτες από τα προγράμματα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ούτε οι διανοούμενοι του συστήματος που πριν εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Χ.Α. έψαχναν να τη συμπεριλάβουν στην επόμενη συγκυβέρνηση. 

Η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής ήρθε μόνο μέσα από τη δράση της πληττόμενης πλειοψηφίας και την παρέμβαση του κινήματος μέσα από τα σωματεία, τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές και τον μαχητικό αντιφασισμό στον δρόμο. Σήμερα, το δίλημμα μπροστά μας είναι καθαρό: ή θα αφήσουμε την κυβέρνηση την ώρα που ενισχύει τον φασισμό με κάθε τρόπο, να διακηρύσσει την «πάταξη» της Χρυσής Αυγής, ρίχνοντάς την μάλιστα στα μαλακά ή θα προχωρήσουμε στον δρόμο του Σεπτέμβρη και αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι τέλους. 

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.

 

Αφήστε μια απάντηση