Για τις απολύσεις των εργαζομένων της One Way για λογαριασμό της Zenith

Η εταιρεία One Way λειτουργούσε – υπενοικίαζε τμήμα back office με 7 εργαζόμενους για λογαριασμό της εταιρείας Zenith. Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και μισή ώρα πριν λήξει η βάρδια κάλεσαν έναν-έναν όλους τους εργαζόμενους του τμήματος να υπογράψουν την απόλυση τους με τη δικαιολογία ότι έληξε η συνεργασία των δυο εταιρειών. Κάποιοι από τους εργαζόμενους αρνήθηκαν την υπογραφή της απόλυσης παρά τις πιέσεις από την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι του τμήματος είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόλις δυόμιση μήνες πριν, στις 26 Οκτωβρίου.

Οι εταιρείες One Way και Zenith αποφάσισαν εν μέσω καραντίνας και κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες ένα ολόκληρο τμήμα και να πετάξουν τους εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς καμία προειδοποίηση. Αποδεικνύεται άλλη μία φορά πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν, ειδικά τους επενοικιαζόμενους. Γνωρίζουν ότι έχουν με το μέρος τους όλους τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Αν νομίζουν όμως ότι οι απολύσεις θα περάσουν χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση είναι βαθιά γελασμένοι.

Δεν θα αφήσουμε καμία εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία απόλυση να πέσει κάτω! Η εμπειρία μας -ειδικά μέσα στην πανδημία- έχει δείξει ότι φρένο στην κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας μπορεί να βάλει μόνο η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, η καταγγελία τέτοιων περιστατικών στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά κυρίως η συλλογική μας δράση. Όπου γίνεται αυτό, μπορούμε και νικάμε! Απαιτούμε οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι να επαναπροσληφθούν σε άλλα έργα. Άλλωστε μόλις μία ώρα μετά την απόλυση των εργαζομένων, γνωστός ιστότοπος αναζήτησης εργασίας αναρτούσε νέα αγγελία για λογαριασμό της One Way.

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Αφήστε μια απάντηση