ΣΕΤΗΠ: Καταγγελία για το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εις βάρος εργαζομένων, λαϊκών οικογενειών. Με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε όργιο βίας απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.

Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο αλλά είναι συνέχεια της κρατικής και κυβερνητικής βίας που εκτυλίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Παρόμοιες εικόνες και σκηνικά είδαμε στις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος που στο επίκεντρο τους είχαν αιτήματα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιτάξει τώρα την ιδιωτική υγεία, μοιράζει χρήματα στους κλινικάρχες. Αντί να πάρει μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία και να λειτουργήσουν ξανά τα πανεπιστήμια στήνει νέα αστυνομικά σώματα για να τρομοκρατούν.

Σκοπός της είναι να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ώστε ανενόχλητη να περνάει την αντιλαϊκή πολιτική, πολιτική που στο επίκεντρό της έχει την διασφάλιση και την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό τρομοκρατεί και σπέρνει τη βία απέναντι σε κάθε φωνή που ακούγεται.

Ξεκαθαρίζουμε: τέτοιες μέθοδοι δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας γεμίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, οργανωμένοι και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση. Δε φοβόμαστε.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τα μέλη του συνδικάτου μας να πάρουν μέρος σήμερα 09/03 στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 6:30μ.μ. από φορείς και συνδικάτα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής
Αθήνα 09.03.21

Αφήστε μια απάντηση