Απεργία 16 Ιουνίου: να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου κάναμε το πρώτο βήμα. Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε εργαζόμενες και εργαζόμενους παρά την ακινητοποίηση των ΜΜΜ. Το μήνυμα της πιο μεγάλης απεργίας των τελευταίων χρόνων έγινε σαφές: θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας ώστε το κατάπτυστο νομοσχέδιο Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! Δε ζούμε στον 21ο αιώνα μόνο για να δουλεύουμε.

Η παρουσία απεργών από εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τηλεφωνικά κέντρα στα μπλοκ του Radical I.T. και του ΣΕΤΗΠ ήταν πολύ μαζική. Αυτήν την απάντηση θα δώσουμε ξανά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του κλάδου. Η τηλεργασία δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας. Οι εργατικές διεκδικήσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε υποτάσσονται!

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε! Τρέμουν στην ιδέα της απεργίας τόσο η εργοδοσία, όσο και η κυβέρνηση. Δεν νομοθετούν τυχαία την ποινικοποίησή της. Με απόφαση του κλαδικού μας σωματείου, ΣΕΤΗΠ, προχωράμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Μετά από πιέσεις, απεργιακή απόφαση πήραν και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, αλλά και η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο, ανοίγοντας τον δρόμο για πανεργατική απεργία στην Αττική.

Να μην λείψει κανείς και καμία. Προπαγανδίζουμε την απεργία από κοινού, να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Δηλώνουμε από αύριο απεργία στον χώρο εργασίας μας, οργανωνόμαστε, διεκδικούμε μαζί. Την Τετάρτη κλείνουμε τα λάπτοπ, κρεμάμε τα ακουστικά, απεργούμε ξανά απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα και στηρίζουμε το μπλοκ του Radical I.T. στο δρόμο.

  • Καλούμε σε απεργιακή πορεία προς τη Βουλή με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.
  • Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη στις 17.00 μ.μ. 

Αφήστε μια απάντηση