Οι απειλές της εργοδοσίας στην GoLearn δεν θα περάσουν

Κάποια αφεντικά δεν μπορούσαν να περιμένουν την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου και έτρεξαν να εφαρμόσουν την απαγόρευση της απεργίας την ίδια μέρα. Ο λόγος για την εργοδοσία στο τηλεφωνικό κέντρο της GoLearn, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων εκεί, δεδομένης της καθολικής σχεδόν συμμετοχής τους στην απεργία, κάλεσε μερικούς από όσους και όσες δήλωσαν απεργία να γυρίσουν στα πόστα τους με ξεκάθαρα εκβιαστικό τρόπο.

Τρέμουν στην ιδέα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης τόσο τα αφεντικά του κλάδου όσο και η κυβέρνηση που με το νέο νόμο ικανοποιεί τους πιο διακαείς τους πόθους. Κι ενώ το νομοσχέδιο ψηφίστηκε αργά το βραδύ χθες μέσα στη Βουλή, χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες απ’ έξω το καταψήφισαν με την απεργία τους. Το μήνυμα έγινε σαφές: δε ζούμε στον 21ο αιώνα μόνο για να δουλεύουμε!

Ειδικά στον κλάδο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών η συμμετοχή στις απεργίες ήταν πολύ μαζική. Η εικόνα των απεργών από εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τηλεφωνικά κέντρα στα μπλοκ του Radical I.T. και του ΣΕΤΗΠ μιλάει από μόνη της. Μέχρι και ο ίδιος ο Χατζηδάκης παραδέχτηκε σε προσωπικό του άρθρο στην Ναυτεμπορική ότι η συμμετοχή στον κλάδο ήταν η υψηλότερη, και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Όμως οι απεργίες των προηγούμενων ημερών ήταν μόνο η αρχή. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία μας στους χώρους δουλειάς θα κάνουμε τα πάντα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Ας το πάρουν χαμπάρι στην GoLearn, αλλά και παντού, ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι εργατικές διεκδικήσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε υποτάσσονται!

Αφήστε μια απάντηση