Ανακοίνωση εργαζομένων στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ της Vodafone: «Καμία απόλυση να μην περάσει»

Το μεγάλο φαγοπότι του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα ξεκίνησε με υπέρογκα κέρδη για τις ανάδοχες εταιρείες και απολύσεις για τους εργαζόμενους! Ο λόγος για το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ που μοιράζονται οι εταιρείες ΟΤΕ (172,2 εκ. ευρώ), Vodafone (63,3 εκ. ευρώ), Wind (45,9 εκ. ευρώ) και Forthnet (42 εκ. ευρώ). Φυσικά, «χέρι» στα κονδύλια έχουν βάλει και δουλεμπορικές εταιρείες, όπως η Algosystems και η Adecco, οι οποίες νοικιάζουν στις ανάδοχες εταιρείες εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χαμηλότερους μισθούς.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου τρεις συνάδελφοι από το τμήμα Delivery του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ της Vodafone, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι οι συμβάσεις τους, που λήγουν 15/11, δεν θα ανανεωθούν. Η δικαιολογία για τις απολύσεις ήταν το μειωμένο(!) budget και η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου. Λίγες μέρες νωρίτερα η διοίκηση της Vodafone καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν, ότι στο τέλος θα απορροφηθούν σε άλλα έργα της εταιρείας, ενώ υποσχόταν νέες προσλήψεις!

Φυσικά για τις απολύσεις η Vodafone ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση αφού τους συναδέλφους τους απέλυσε η Algosystems. Η εργοδοτική ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο! Υπενθυμίζουμε ότι τις συνεντεύξεις τις έκανε η Vodafone, την μισθοδοσία την πλήρωνε η Vodafone στην Algosystems, όλη η εργασιακή ζωή των συναδέλφων ήταν στην Vodafone. Γι αυτό κι εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη Vodafone να σταθούν στο πλευρό τους. Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί!

Το Radical I.T. στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ της Vodafone, καλεί στην κινητοποίηση στο κτήριο του Χαλανδρίου την Πέμπτη 11/11 στις 18.30 και απαιτεί:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Να αξιοποιηθούν οι συνάδελφοι σε άλλα έργα μέχρι να ξεκινήσει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την Vodafone.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Καμία απόλυση συναδέρφου από το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ της Vodafone!
Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια της εργοδοσίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ κάναμε το πρώτο βήμα και συζητήσαμε μπροστά στις απολύσεις των συναδέλφων μας. Είναι προκλητικό λίγες μέρες πριν τις γιορτές, η διοίκηση της Vodafone να προχωράει σε απολύσεις συναδέλφων από το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Ενώ έχει ήδη προχωρήσει στα παρακάτω στο έργο:

  • Σε 3 συνάδελφους τους ανακοίνωσε απόλυση και δεν βρέθηκε καμία κενή θέση στην Vodafone ώστε να μην μείνουν άνεργοι από την στιγμή που όπως τους ενημέρωσαν καθυστερεί το έργο.
  • Σε 2 συναδέλφους, τους έστειλε να δουλέψουν σε άλλο έργο της τρίτης εταιρίας μέχρι να λήξει η σύμβαση τους.
  • Το προηγούμενο διάστημα είχαν περάσει κάποιους συναδέλφους σε άλλα έργα της Vodafone με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην Algosystem χωρίς να γίνει αλλαγή της σύμβασης τους, σαν δοκιμαστικούς δηλαδή…
  • Στο Support του έργου που τους τελευταίους μήνες συμμετείχαν στο τμήμα του HVSME και με στοιχεία της εταιρείας, είχαν διεκπεραιώσει το 40%(!) των tickets, τους έβγαλε σε «αδράνεια» χωρίς ουσιαστικά αντικείμενο, ένα μήνα πριν το τέλος των συμβάσεων τους. Ενώ τους συναδέρφους στο HVSME τους αφήσανε με το κοντέρ της εντατικοποίησης να χτυπάει «κόκκινο».

Όλο το προηγούμενο διάστημα η εταιρία μας καθησύχαζε ότι «όλα θα πάνε καλά», «θα σας κρατήσουμε», «θα ανανεωθούν οι συμβάσεις», «το έργο αργεί αλλά πλέον φτάνει ο χρόνος του και σας έχουμε εκπαιδεύσει γιατί να σας διώξουμε;» κ.α. Μας καθησύχαζε για να μας απολύσει «νύχτα» και να μην προλάβουμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Μας καθησύχαζε γιατί φοβάται τη συλλογική οργανωμένη πάλη των εργαζομένων που μπορεί να φέρει αποτελέσματα όπως έδειξαν και οι αγώνες των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους στη cosco και την e-food.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία απόλυση συναδέλφου. Εμείς οι εργαζόμενοι του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, οργανώσαμε τον αγώνα μας μαζί με το σωματείο εργαζόμενων στην Vodafone 360 Connect και το ΣΕΤΗΠ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 6/11. Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε τη στήριξη σας, ΟΛΩΝ των εργαζομένων της εταιρίας, των τμημάτων που δουλεύαμε μαζί τόσο καιρό, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας.

Μαζί να παλέψουμε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μαζί να παλέψουμε οι συνάδελφοι στο έργο του Syzefxis 2 να ενταχθούν σε τμήματα του TES που οι συνάδελφοι μας τρέχουν και δεν φτάνουν. Από κοινού να παλέψουμε να τελειώσει το αίσχος με τις τρίτες εταιρίες. Να γίνουν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων της εταιρίας Vodafone, αορίστου.

Κανένας συνάδελφος δεν ευθύνεται για τη σύμβαση που υπογράφει. Εμείς δεν διαλέγουμε συμβάσεις, ατομικά τις υπογράφουμε για να μην είμαστε άνεργοι, για να βγάζουμε το μήνα. Εμείς την μόνη επιλογή που έχουμε είναι να διεκδικούμε καλύτερες συμβάσεις και δικαιώματα, συλλογικά, με αγώνα, μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα.

Η Vodafone, βγάζει μεγάλα κέρδη που είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς, αυτή παράγει όλο τον πλούτο. Χωρίς εμάς κανένα project δεν τρέχει, καμία βλάβη δεν επιδιορθώνεται, καμία ενεργοποίηση δεν γίνεται. Για αυτό μας πεισμώνει περισσότερο όταν για αυτά τα κέρδη που είναι δουλειά όλων των εργαζομένων, άλλοι να απολυόμαστε, άλλοι να δουλεύουμε σαν τρελοί, άλλοι να μην βγάζουμε ούτε το μισό μήνα με το μισθό μας.

Νοιώθουμε «δικούς» μας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Ξέρουμε ότι τον ανταγωνισμό των εταιριών στον κλάδο, τη μάχη για το ποιος θα «φάει» τον άλλο, το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και περισσότερα κέρδη, τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Η στήριξη κάθε αγώνα που γίνεται στο κλάδο και ο κοινός μας αγώνας είναι προϋπόθεση για αποτελεσματικούς αγώνες.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους από κοινού να παλέψουμε ώστε:

  • Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.
  • Να περάσουν σε τμήματα του TES οι εργαζόμενοι του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, μέχρι να ξεκινήσει το έργο, για να πάρουν και ανάσα οι συνάδελφοι μας.
  • Όλες οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου και Vodafone.

Η Διοίκηση της Vodafone δεν απαντάει ούτε στο τηλέφωνο! Το σωματείο Vodafone 360 Connect πραγματοποίησε 2 τηλεφωνικές παρεμβάσεις και η εργοδοσία κρύβεται.

Δεν θα περιμένουμε να απολυθούν οι συνάδελφοι και μετά να μας συναντήσουν. Καλούμε με αυτή τη επιστολή όλους τους εργαζόμενους της Vodafone αλλά και του κλάδου στη κινητοποίηση στα γραφεία της Διοίκησης:

Πέμπτη 11/11 στις 18:30 στο κτήριο του Χαλανδρίου.

Εργαζόμενοι/ες στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Αφήστε μια απάντηση