Παράταση εκλογών ΣΕΤΗΠ 18-21 Νοεμβρίου: γράψου στο σωματείο, δυνάμωσε το Radical I.T

Η εφορευτική επιτροπή του ΣΕΤΗΠ αποφάσισε με πλειοψηφία 4-1 την παράταση των εκλογών του σωματείου για τις μέρες 18, 19, 20 και 21 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή εργαζομένων από τον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Περισσότεροι από 1500 συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουν ήδη ψηφίσει, ενώ οι νέες εγγραφές ξεπερνούν τις 200. Το μήνυμα προς στα αφεντικά του κλάδου είναι σαφές: είμαστε πολλοί και πολλές και θα βάλουμε τέλος στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Το Radical I.T. είναι ήδη πιο δυνατό και πιο μαζικό από ποτέ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους με τους οποίους παλέψαμε μαζί τα τελευταία δύο χρόνια μέσα στην πανδημία και ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτιά μας, όσους και όσες στήριξαν την πρωτοβουλία μας με την ψήφο τους. Η στήριξη από ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στους πρόσφατους αγώνες σε εταιρείες όπως η Teleperformance, η OpenBet, η Beat, και η Workable είναι η δύναμή μας! Η φωνή των ακηδεμόνευτων και ανυποχώρητων αγώνων κερδίζει διαρκώς έδαφος μέσα στο ΣΕΤΗΠ και τους χώρους εργασίας του κλάδου της τεχνολογίας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να διαχωρίσουμε δημόσια την θέση μας από όσα τραγελαφικά συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στις εκλογές με ευθύνη της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) στην εφορευτική επιτροπή: αλλαγές στο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή με νέες κάλπες που δεν ανακοινώθηκαν έγκαιρα στο site του σωματείου, αποκλεισμός αντιπροσώπων του Radical I.T. από τα τραπεζάκια της γραμματείας, face-control σε νέα μέλη, πρόταση για παράταση των εκλογών την τελευταία στιγμή κι ενώ αυτές διεξάγονται ήδη δύο εβδομάδες με μαζική συμμετοχή αναιρώντας στην πράξη την απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, και μια σειρά άλλων αντισυναδελφικών συμπεριφορών στις οποίες θα αναφερθούμε με εκτενή ανακοίνωση μετά το πέρας των εκλογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στο setip.gr σε σχέση με την παράταση των εκλογών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Radical I.T. σας καλεί να κάνετε δική σας υπόθεση τις εκλογές. Το σωματείο είναι το όπλο μας, ανήκει στα μέλη του και μόνο σε αυτά! Ελάτε να παλέψουμε μαζί για να μπει επιτέλους ένα φρένο σε εκφυλιστικά φαινόμενα όπως τα παραπάνω που μόνο απογοητεύουν τον κόσμο της εργασίας. Για ένα σωματείο μαζικό, που θα γράφει μέλη του όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον κλάδο της τεχνολογίας. Ένα σωματείο ανοιχτό σε νέες ιδέες και μορφές αγώνα. Ένα σωματείο συμμετοχικό, που θα παίρνει αμεσοδημοκρατικά τις αποφάσεις του στις Γενικές Συνελεύσεις. Ένα σωματείο δημοκρατικό, που θα σέβεται τις αποφάσεις της βάσης του και θα λειτουργεί με διαφάνεια. Ένα σωματείο μαχητικό, που θα παλεύει κάθε φορά μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά του κόντρα στην ηττοπάθεια και τον ξεπουλημένο-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.

Αυτή τη μάχη σας καλούμε να την δώσουμε μαζί. Για να γίνουμε όλοι και όλες ασπίδα προστασίας για κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του κλάδου μας απέναντι στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας, το νέο κύμα ακρίβειας και την κυβερνητική πολιτική. Με τα σωματεία μας μπροστά μπορούμε να νικάνε, όπως στην efood και την cosco!

Το ανανεωμένο πρόγραμμα των εκλογών βρίσκεται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση