#MakeAmazonPay: παγκόσμια απεργία στην Amazon ανήμερα της Black Friday

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Amazon μπλοκάρουν τη λειτουργία του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή στον κόσμο ανήμερα της Black Friday πραγματοποιώντας απεργιακές κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 30 χώρες!

Με σλόγκαν της απεργίας τους το #MakeAmazonPay, ο συνασπισμός των εργαζομένων της σε παγκόσμιο επίπεδο διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, δίκαιο μερίδιο στους φόρους για το μεγαθήριο τεχνολογίας και μείωση του αποτυπώματός του στον πλανήτη.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων επηρεάζει τις αποθήκες, τα κέντρα δεδομένων, τα γραφεία και τα διασυνδεδεμένα εργοστάσια της Amazon σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, μέχρι την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Ο εταιρικός κολοσσός και ο ιδρυτής του Τζεφ Μπέζος αποκόμισαν έσοδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάνοντας την Amazon εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων και εκτοξεύοντας την περιουσία του Μπέζος στα 214 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο καταγγέλλουν πως οι ζωές τους έχουν γίνει αβίωτες με τα εξαντλητικά ωράρια, τα μικρά διαλείμματα, τις χαμηλές αμοιβές και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Τον περασμένο χρόνο πραγματοποίησαν πολυάριθμες διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας παρόμοιας παγκόσμιας απεργίας την Black Friday του 2020.

Το Radical I.T. στηρίζει την καμπάνια #MakeAmazonPay. Ο αγώνας των συναδέλφων μας στην efood έδειξε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και ο μαζικός οργανωμένος αγώνας μπορούν να κάνουν πολυεθνικούς γίγαντες να μοιάζουν με χάρτινους πύργους. Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της Amazon!

Αφήστε μια απάντηση