Γενική Συνέλευση ΣΕΤΗΠ 1 Ιουνίου: Μάχη για υπογραφή ΣΣΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ανεξαρτήτως την επιχείρηση, το αντικείμενο εργασίας και τα χρόνια προϋπηρεσίας η κατάσταση στην καθημερινότητά μας είναι ίδια για όλες και όλους: απλήρωτες υπερωρίες, ασφυκτικά deadlines, standby, αναντίστοιχες απολαβές και πίεση από τους εργοδότες μας να «στηρίξουμε την προσπάθειά τους» την ώρα που τα κέρδη τους συνεχώς αυξάνονται. Παράλληλα έχουμε κουραστεί να ακούμε από υπουργούς και κυβερνήσεις για την ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε και για τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να έρθει η ανάπτυξη. Ξέρουμε καλά ότι η ανάπτυξή τους σημαίνει περισσότερες ώρες δουλειάς, χαμηλότεροι μισθοί, να μην μπορούμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, να μην μπορούμε να απεργούμε, να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο. Να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε. Για όλους αυτούς οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Η κατάσταση συνεχώς αλλάζει. Το κύμα ακρίβειας της τελευταίας περιόδου σε ενέργεια, ήδη πρώτης ανάγκης και ενοίκια σημαίνει για όλες και όλους μας πολύ αυξημένα έξοδα στην καθημερινότητά μας. Σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουμε να δίνουμε το μεγαλύτερο μέρος του μισθού μόνο για τις βασικές ανάγκες. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο κλάδος μας παραμένει ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους στην χώρας μας και τον κόσμο με τα έσοδα των αφεντικών συνεχώς να αυξάνονται, όταν πολλοί και πολλές από μας ζούμε υπό το βάρος των συνεχών εξόδων. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την ακρίβεια ως μία ακόμα «φυσική καταστροφή». Δεν θα αποδεχτούμε να δουλεύουμε για ποσά που οριακά καλύπτουν τα βασικά μας έξοδα!

Σε αυτή τη συγκυρία θέλουμε να συζητήσουμε και να παλέψουμε συλλογικά για τη διασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στον κλάδο! Θέλουμε να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μεγαλύτερους μισθούς, με όρια ώστε κανένας συνάδελφός μας να μην δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, χωρίς αυθαίρετες και απλήρωτες υπερωρίες, διαρκή on call, εξοπλισμούς που πληρώνουμε από τη τσέπη μας. Μέσα από το σωματείο μας στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών θέλουμε να καταθέσουμε μία πρόταση για συλλογική σύμβαση που να καταλαβαίνει και να λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις δουλειές μας και να στέκεται απέναντί τους.

Τα σωματεία των νέων τεχνολογιών μας δείχνουν τον δρόμο: από την Google μέχρι την Amazon οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον πιο πολυκερδή κλάδο του πλανήτη οργανώνονται και παλεύουν για τα δικαιώματά τους! Να μεταφέρουμε αυτήν την πάλη εδώ, να ενισχύσουμε το σωματείο μας, να συζητήσουμε και να παλέψουμε μέσα από αυτό.

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Θεατράκι Πλατείας Προμάχων, Νέα Ιωνία (Μακελαράκη και Προμάχων)

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Μαζί μπορούμε.

 

Αφήστε μια απάντηση