Γενική Συνέλευση ΣΕΤΗΠ 2 Απρίλη: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Οργανώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων μας!

Η απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης και της 16ης Μάρτη ήταν από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό. Ήταν η πρώτη οργανωμένη κραυγή των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Ήταν η έκφραση της συσσωρευμένη οργής για την υποβάθμιση των κοινωνικών αγαθών, του βιοτικού επιπέδου, των εργασιακών συνθηκών και των ζωών μας.

Τα εργατικά συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, το μαθητικό κίνημα βρέθηκαν στο δρόμο όλες τις προηγούμενες μέρες και απέτρεψαν την επιβολή του συνηθισμένου κυρίαρχου αφηγήματος των ατομικών ευθυνών και της εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Οι ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που οδήγησαν σχεδιασμένα και συντεταγμένα στο ξεπούλημα του ΟΣΕ, μαζί με τις ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν τη διαχείριση του, είναι τεράστιες. Η διαρκής υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και η έλλειψη τεχνικών μέσων προστασίας έθεσαν το κάδρο για το έγκλημα που αντικρίσαμε. Αποτελεί μια κατεύθυνση του πολιτικού συστήματος που συνεχίζεται απαρέγκλιτα ακόμα και τώρα με χαρακτηριστική την κατάθεση νομοσχεδίων για την ιδιωτικοποίηση του νερού και του ογκολογικού τμήματος του Παίδων.

Να μην συνηθίσουμε το θάνατο και την υποτίμηση των ζωών μας

Δεν πρέπει να ξεχαστεί το έγκλημα και η ουσία της διαμαρτυρίας του λαού κάτω από την «παροχολογία», την ψεύτικη επίκληση απόδοσης ευθυνών και τον πόλεμο εντυπώσεων που θα μπουν στην ατζέντα από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών. Για να δικαιωθούν επιτέλους τα αιτήματά μας πρέπει το σωματείο και ευρύτερα το κίνημα να συνεχίσουν τον αγώνα με καλύτερη οργάνωση, στοχοθεσία και σχέδιο πολύμορφης κλιμάκωσης ενάντια σε μία παθητική λογική εκλογικής αναμονής.

Για αυτό κι εμείς προτείνουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με κινητοποιήσεις την ημέρα επαναλειτουργίας της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης (χωρίς να έχει παρθεί κανένα απαραίτητο μέτρο) και με προκήρυξη νέας γενικής απεργίας άμεσα, με την κατάλληλη οργάνωση και προετοιμασία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε ησυχία.

Είναι σημαντικό επίσης να ορίσουμε την κατεύθυνση των διεκδικήσεων μας γύρω από τις οποίες θα συσπειρωθούμε: Απαιτούμε εδώ και τώρα την κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση και κάτω από κοινωνικό-εργατικό έλεγχο, που όπως αποδείχθηκε και από τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την πραγματική ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, και επαναλειτουργία του δικτύου μόνο με όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ασφάλεια, σταθερές σχέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και επαρκή-εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η συνέχιση του αγώνα απαιτεί ενότητα γύρω από τον κοινό στόχο, για αυτό θα παλέψουμε ώστε όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμφωνούν με τις κατευθύνσεις του παρακάτω πλαισίου να βρεθούν σε έναν μεγάλο ενωτικό συντονισμό για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα που έχουμε ανάγκη.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τιμωρία των πολιτικών αυτουργών.
  • Την πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών.
  • Να περάσουν άμεσα στο δημόσιο οι μεταφορές και όλα τα κοινωνικά αγαθά χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, και χωρίς να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και συνολικά της πολιτικής που δολοφονεί. Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους!

Για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω και να δράσουμε καλούμε στη συνέλευση του συνδικάτου μας ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 2 Απρίλη, 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) – προσέλευση 10.30 π.μ.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση