Απολύσεις στην Blueground Part 2 τρία χρόνια μετά…

Να μην μείνει κανένας συνάδελφος στο δρόμο!

Εδώ και μέρες, οι εργαζόμενοι στην Blueground βιώνουν την χειρότερη δυνατή αντιμετώπιση από την εργοδοσία της εταιρείας, όπου από την Παρασκευή 31/3 υπάρχει η πληροφορία για μαζικές απολύσεις, η οποία και επιβεβαιώθηκε. Σε απογευματινό all-hands meeting την Δευτέρα 3/4, στο οποίο δεν δόθηκε καν στους εργαζόμενους η αυτονόητη δυνατότητα να μιλήσουν ή να γράψουν, ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν κοντά στις 200 απολύσεις παγκοσμίως (το 17% της εταιρείας). Οι εργαζόμενοι περιμέναν με αγωνία ένα mail, για να μάθουν αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν ή όχι, μένοντας για 24 ώρες άυπνοι κάνοντας refresh στην οθόνη. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία μας είναι ήδη γνωστή, καθώς το 2020 στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας είχε απολύσει ξανά 130 άτομα (το ¼ του προσωπικού), στην προσπάθεια της να μεγιστοποιήσει τα ήδη υπέρογκα κέρδη της, ζητώντας από τους εργαζόμενους να πάρουν όλο το κόστος. Δεν θα ξεχάσουμε τις υποκριτικές και χυδαίες δηλώσεις του CEO να βαφτίζει τις απολύσεις «χωρισμό δρόμων», να εκφράζει την ελπίδα να …ξανασμίξουν οι δρόμοι της εταιρείας με τους απολυμένους και δεν διστάζει να δηλώσει ότι θα τους προτείνει σε όποια επιχείρηση ζητάει προσωπικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ήδη από χθες 4/4, η διοίκηση προχώρησε σε 10 απολύσεις εργαζομένων στο engineering και άλλες στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, με ένα απλό μέιλ… Για άλλη μία φορά, η καλύτερη Ελληνική εταιρεία για το 2019, κάνεις σαφές ότι τα μεγάλα κέρδη μίας προηγούμενης περιόδου ήταν δικά τους, αλλά η χασούρα είναι πάντα δική μας.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

Το πρόσφατο domino τραπεζικών καταρρεύσεων που ξεκίνησε από την Αμερική έφτασε και εδώ. Όπως και την περίοδο της τραπεζικής κρίσης του 2008, έτσι και τώρα, τα αφεντικά ρίχνουν ξανά το βάρος στους εργαζόμενους. Με την πλειοψηφία της κοινωνίας να αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τα υπέρογκα ενοίκια, την τεράστια ακρίβεια και το εισόδημά μας να φαίνεται κάθε μέρα και πιο λίγο, οι απολύσεις και τον τελευταίο καιρό γίνονται στον σωρό. 

Χρειάζεται άμεσα να πάρουμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες πρωτοβουλίες που θα πιέσουν την εταιρεία να πάρει πίσω τα σχέδιά της. Ως Radical I.T. θα είμαστε πλάι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας στην Blueground, για να δοθεί από κοινού αυτός ο αγώνας. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Μόνο μέσα από το σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, και σε επαφή με τα υπόλοιπα σωματεία που έχουν μέλη στην εταιρεία, και την κινητοποίηση μας θα καταφέρουμε να αντισταθούμε και να μην χάσουμε την δουλειά μας. Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση! Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι με ευθύνη της εργοδοσίας σε άλλες θέσεις και με την κατάλληλη επανεκπαίδευση εάν χρειάζεται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και με το κλαδικό σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ για να οργανώσουμε όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις μας. Μόνο έχοντας ο ένας τον άλλον θα σταματήσουμε τα σχέδιά τους. 

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση