28 Φλεβάρη: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε τη ζοφερή πραγματικότητα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, που «εξανεμίζουν» το εισόδημά μας πριν προλάβει να τελειώσει ο μήνας.

Η πραγματικότητα στρέφει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Τους φοιτητές, τους αγρότες, τον κόσμο της εργασίας συνολικά. Οι φοιτητές και οι αγρότες είναι στο δρόμο πολύ καιρό και αμφισβητούν την κυβέρνηση του 41%. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά και οι εργαζόμενοι, να ενώσουμε τις φωνές μας! Μας ενώνει η μάχη απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία. Μας ενώνει η μάχη για τα δημόσια αγαθά ενάντια στη λογική του κέρδους, για ριζικές αυξήσεις στου μισθούς, μειώσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς, στο νοίκι και στη φορολογία. Η απεργία που κήρυξαν από κοινού 28 εργατικά κέντρα πανελλαδικά, 14 ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ στον δημόσιο τομέα είναι η καλύτερη ευκαιρία.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Ο πρώην υπουργός μεταφορών Κ. Καραμανλής προσπάθησε με θράσος στην εξεταστική επιτροπή της βουλής να  αποδώσει το δυστύχημα αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος! Δεν θα περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης, που επιχειρείται από τους πραγματικούς ενόχους: Hellenic Train,  ΕΕ,  κυβέρνηση ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. 

Τα εργατικά δυστυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 170 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023. Δεν ξεχνάμε τον τραγικό θάνατο του δικού μας συναδέλφου που εργαζόταν σε υπεργολάβο της Intrakat που είχε αναλάβει έργο του ΟΤΕ στη Βάρη τον περασμένο Οκτώβρη. Άλλη μια φορά που οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν ένα έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με το μικρότερο δυνατό κόστος θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που απαιτούνται.

Για εμάς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις αμέτρητες εταιρείες πληροφορικής, στις σύγχρονες «γαλέρες» των τηλεφωνικών κέντρων και στους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει: παγωμένοι μισθοί ή αυξήσεις-ψίχουλα κάτω από τον πληθωρισμό, μαζικές απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, κυλιόμενα standby, πιεστικοί στόχοι και deadline, εντατικοποίηση της εργασίας μας.

Την ίδια ώρα, τα κέρδη των πολυεθνικών του κλάδου μας, των καρτέλ της ενέργειας, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του real estate εκτοξεύονται. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βάζει χέρι σε αυτά, αλλά ταυτόχρονα ταΐζει με ζεστό κρατικό χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μία σειρά από μεγαλοεργοδότες φίλους της. Το αυξημένο κόστος έρχεται πάλι στις δικές μας πλάτες, και οι επιχειρήσεις εντείνουν την εκμετάλλευσή μας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τα κέρδη τους στο φόντο της ενεργειακής κρίσης.

Τώρα μιλάμε εμείς!

Απεργούμε για να επιβάλλουμε κατακτήσεις στο σήμερα: ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση τιμών στα βασικά είδη, δημόσια δωρεάν ποιοτικά αγαθά. Αυτή είναι και η απάντηση στην ακρίβεια και τη μισή ζωή που μας έχουν επιβάλλει. Ταυτόχρονα για τον κλάδο μας, η απεργία συνδέεται με την αναγκαιότητα υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους εργασίας για όλους και όλες.

Παρά το σιωπητήριο της ΓΣΕΕ και την απόφασή της για απεργία τον μακρινό Απρίλη του 2024 που διευκολύνει τους εργοδότες και την κυβέρνηση, υπονομεύοντας την επιτυχία των τωρινών κινητοποιήσεων και κρατώντας του εργαζόμενους μακριά από την υπάρχουσα αναταραχή, εμείς επιμένουμε ότι με μαζικό, ενωτικό, διακλαδικό και ανυποχώρητο αγώνα, μπορούμε να μπλοκάρουμε την επίθεση. Μπορούμε να επιβάλλουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Να χάσει η εργοδοσία τα κέρδη της, να κερδίσουμε μισθούς και δικαιώματα!

Νίκη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας στα τηλεφωνικά κέντρα δείχνουν το δρόμο! Στις 8 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε ιστορική απεργία που γονάτισε τους πολυεθνικούς κολοσσούς Teleperformance, Webhelp, TTEC and Foundever με συμμετοχή περίπου 3.000 εργαζομένων που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Παρά τη εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν με νέα απεργία την Δευτέρα 19 Φλεβάρη, ενώ ταυτόχρονα στην Teleperformance έφτιαξαν το δικό τους επιχειρησιακό σωματείο!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στις 28 Φλεβάρη σηκώνουμε κεφάλι! Κλείνουμε λάπτοπ, κρεμάμε ακουστικά. Απεργούμε για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Προσυγκέντρωση με το μπλοκ του Radical I.T. στις 11.00 π.μ. Σταδίου και Αρσάκη.

Απεργούμε για:

  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Μείωση του χρόνου εργασίας (6ωρο-5ήμερο-30ωρο) για να ανοίξουν θέσεις εργασίας για όλους και όλες.
  • Τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες, τα κυλιόμενα standby και τα πιεστικά deadline. Δημιουργία θέσεων εργασίας και βαρδιών με βάση τις ανάγκες του κάθε έργου.
  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την κάθε εταιρεία.
  • Προστασία των εργαζόμενων στα call center. Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και συχνά διαλείμματα για όσους και όσες εργάζονται αποκλειστικά με ακουστικά. Κατάργηση της συνακρόασης.
  • Προστασία των εργαζόμενων τεχνικών πεδίου. Παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας από τον εργοδότη.
  • Προστασία των τηλεργαζόμενων από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Όχι σε συστήματα επιτήρησης και στην εποπτεία με κάμερες. Παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αποζημίωσης από τους εργοδότες.
  • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.
  • Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές, κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά. Εθνικοποίηση της ΔΕΗ και άλλων στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση με έλεγχο των εργαζομένων.
  • Έλεγχος των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Μέτρα για φθηνή κατοικία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Λέμε όχι στις τηλε-συνελεύσεις και τηλε-εκλογές. Δεν παραδίδουμε τα μητρώα των σωματείων, δεν συμμετέχουμε στο ηλεκτρονικό μητρώο.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ειρήνη και φιλία όλων των λαών. Ακύρωση των υπέρογκων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση