Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα θα νικήσουν

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας στα τηλεφωνικά κέντρα δείχνουν το δρόμο! Μας δείχνουν ότι μόνο μέσα από συλλογικό αγώνα μπορούμε να στριμώξουμε την εργοδοσία και την κυβέρνηση και να επιβάλλουμε κατακτήσεις.

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα θα νικήσουν. Θα νικήσουν γιατί παλεύουν πλάι στους συναδέλφους (τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό) μέσα από το σωματεία τους. Θα νικήσουν γιατί ίδρυσαν ήδη σωματεία στην Teleperformance και την Webhelp, μέσα από τα οποία οργανώνουν τον αγώνα τους. Θα νικήσουν γιατί έχουν οργανώσει δύο πολύ μαζικές απεργίες που ήταν χαστούκι για την εργοδοσία.

Θα νικήσουν γιατί οργανώνουν νέα μεγάλη απεργιακή απάντηση στις 13 Μάρτη από κοινού με τους συναδέλφους μας από τη Γαλλία. Θα νικήσουν γιατί κατέβηκαν απεργοί στη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη και ένωσαν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Τα αιτήματα των συναδέλφων μας είναι δίκαια και πίσω από αυτά βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Θέλουμε αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου και τις θέλουμε τώρα. Θέλουμε άμεσα αυξήσεις στους μισθούς μας και στα δικαιώματα μας για να πάρουμε πίσω πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε χάσει λόγω της ακρίβειας. Θέλουμε να καταργηθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο, ο εκβιασμός της άδειας ειδικού σκοπού για τους συναδέλφους μας που έρχονται από χώρες εκτός ΕΕ. Θέλουμε να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους συμβάσεις αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την εκάστοτε εταιρεία και όχι από δουλεμπορικές χωρίς δικαιώματα.

Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα

Στην Teleperformance και στη Webhelp δημιουργήθηκαν επιχειρησιακά σωματεία. Στην WebHelp, η εργοδοσία, μετά από τις μαζικές απεργίες μπήκε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που έκαναν το βήμα για απεργία έδωσαν ηχηρό χαστούκι στους εργοδότες.

Δεν μασάμε στη τρομοκρατία τους!

Η Teleperformance έστειλε εξώδικο στο ΣΕΤΗΠ για τη μη συμμόρφωση του με το κρατική ρουφιανιά του μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων, του ΓΕΜΗΣΟΕ. Δε φοβόμαστε τις απειλές των managers και των προϊσταμένων. Δε σκύβουμε το κεφάλι, αντιθέτως να μη δουλέψει κανείς/καμιά στις 13 Μάρτη για να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Δε τσιμπάμε στα τερτίπια τους. Τα ψίχουλα που τάζουν και οι ψίθυροι σε calls και συναντήσεις για αυξήσεις σε ορισμένους συναδέλφους δεν είναι τίποτα μπροστά στις αυξήσεις 20% που διεκδικούμε για όλους. Είναι ψίχουλα μπροστά στη ΣΣΕ που παλεύουμε και θα πάρουμε.

Θα νικήσουμε τώρα και θα τα πάρουμε όλα. Ντόπιοι και ξένοι συνάδελφοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αντιθέτως, μας ενώνει η μάχη απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση που με τους νόμους της κόβει και ράβει υπέρ της. Μας ενώνει η μάχη για αξιοπρεπή εργασία και ζωή με δικαιώματα.

  • Συμμετοχή στην απεργία από την Τετάρτη 13/03/2024 στις 07.00 έως την Πέμπτη στις 07.00 και μαζικές συγκεντρώσεις μπροστά στα κεντρικά κτίρια των εταιρειών στις 08.00.
  • Απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στο Σύνταγμα.
  • Συμμετέχουμε όλοι στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης του ΣΕΤΗΠ για την ενίσχυση του απεργιακού μας ταμείου. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα συναδέλφων με οικονομικά προβλήματα. Στις 09/03 στο 1ο Λύκειο Ταύρου Αγίας Σοφίας 16 στις 18.00.

Παλεύουμε για:

  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την κάθε εταιρεία.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας σε 5 ημέρες – 6 ώρες – 30 ώρες την εβδομάδα. Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Άμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας «ειδικού σκοπού».
  • 20 % αύξηση στο μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα. Αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών με βάση τον δείκτη αύξησης στα είδη βασικής κατανάλωσης.
  • Επίδομα ξένης γλώσσας 10% για κάθε γλώσσα με αναγνώριση των πτυχίων όλων των γλωσσών που κατέχει ο εργαζόμενος, συμπεριλαμβανομένης και τις μητρικής, σε περίπτωση που είναι διαφορετική της Ελληνικής. Ανθυγιεινό επίδομα ακουστικού 15%.
  • Διάλειμμα μίας ώρας βάση του προβλεπόμενου κανονισμού για εργασία με οθόνες.
    Πλήρης πληρωμή των εξόδων εργασίας από το σπίτι (ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση ή ψύξη και εξοπλισμού γραφείου, ενδεικτικά υπολογιστής, γραφείο, ανατομική καρέκλα, υποπόδιο, ακουστικά). Αποσύνδεση από όλα τα συστήματα με την λήξη του ωραρίου.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και του νόμου Γεωργιάδη. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας και τη συνδικαλιστική δράση. Λέμε όχι στις τηλε-συνελεύσεις και τηλε-εκλογές. Δεν παραδίδουμε τα μητρώα των σωματείων, δεν συμμετέχουμε στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση