Μαζικές απολύσεις στην Kpler/MarineTraffic

Στα μέσα Ιουνίου και εντελώς αιφνιδιαστικά -για άλλη μια φορά- η Kpler/MarineTraffic προχωράει σε μαζικές απολύσεις με κλείσιμο ολόκληρων τμημάτων. Τι κι αν η εταιρεία έκλεισε τον προηγούμενο χρόνο με τζίρο ρεκόρ που ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ; Στο βωμό του κέρδους όλα θυσιάζονται και κανένας εργαζόμενος δεν έχει αξία.

Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν είχαν πρόταση εσωτερικής μετακίνησης για να κρατήσουν τη δουλειά τους αλλά απολύθηκαν με διαδικασίες fast track. Από την στιγμή της κοινοποίησης τους δώθηκε περιθώριο μέχρι τέλους του Ιουνίου δηλαδή λιγότερο από 2 εβδομάδες! Είναι φανερό απ’ τις κινήσεις τους πόσο ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο με υποκριτικές παραινέσεις ότι πάντα είναι εκεί για να ακούσουν τα προβλήματα μας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία πρότεινε στους απολυμένους να υπογράψουν κοινό συμφωνητικό με έξτρα αποζημίωση αλλά με τον όρο οι εργαζόμενοι να μην δυσφημήσουν ή πλήξουν την εικόνα της εταιρείας! Με λίγα λόγια προσπαθούν με πολύ φτηνό τρόπο να εξαγοράσουν την σιωπή και την αξιοπρέπεια των απολυμένων πετώντας ένα «τυράκι».

Μέσα σε όλα, εντελώς προκλητικά κοινοποιεί νέο εσωτερικό κανονισμό απεργίας με μνημιώδεις διατυπώσεις όπως ότι ο manager έχει το δικαίωμα να αναστείλει την απόφαση του εργαζόμενου να  απεργήσει σε περίπτωση που δεν βγαίνει η δουλειά! Μιλάμε δηλαδή για όρους που καταπατάνε κάθε έννοια εργατικού δικαίου.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν θα μείνουμε σιωπηροί απέναντι σε τέτοιου είδους εργοδοτικές αυθαιρεσίες και επιδιώξεις.

  • Απαντάμε συλλογικά με μαχητικούς και δυναμικούς αγώνες που έχουν τη δύναμη να νικήσουν

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση