17 Απρίλη απεργούμε μαζικά!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Όλοι και όλες μας βιώνουμε την τρομακτική πραγματικότητα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, βλέποντας το εισόδημά μας να εξαφανίζεται πριν καν τελειώσει ο μήνας, συσσωρεύοντας την λαϊκή δυσαρέσκεια. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού (στα 830 €) κατά 50 € μικτά, ψίχουλα μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην δημόσια υγεία, με τα επί πληρωμή χειρουργεία. 

Την ίδια ώρα, τα κέρδη των πολυεθνικών του κλάδου μας, των καρτέλ της ενέργειας, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του real estate εκτοξεύονται. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βάζει χέρι σε αυτά, αλλά ταΐζει με ζεστό κρατικό χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μία σειρά από μεγαλοεργοδότες φίλους της. Το αυξημένο κόστος έρχεται πάλι στις δικές μας πλάτες, και οι επιχειρήσεις εντείνουν την εκμετάλλευσή μας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τα κέρδη τους στο φόντο της ενεργειακής κρίσης.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με παγωμένους μισθούς ή αυξήσεις – ψίχουλα σε σχέση με το κόστος ζωής, μαζικές απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, κυλιόμενα standby, πιεστικούς στόχους & deadlines και ολοένα εντατικοποίηση της εργασίας μας. Η κατάσταση γίνεται πολύ χειρότερη για τους μετανάστες εργαζόμενους του κλάδου, που βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με απέλαση σε περίπτωση που απολυθούν, με βάση την αντεργατική νομοθεσία ΕΕ-κυβερνήσεων. Οι μαζικές απολύσεις σε Mitel, WINGS, GWI, Intracom Telecom και FreeNow, οδηγούν εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην αβεβαιότητα, ενώ οι ίδιες εταιρείες αυξάνουν την ανάπτυξη και τα ποσοστά κέρδους. Η ανάπτυξη τους είναι χαμένες δουλειές και μισθοί των εργαζομένων.

Οι αγώνες στον κλάδο μας δίνουν ελπίδα!

Οι ιστορικά μαζικές απεργίες στα τηλεφωνικά κέντρα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, έδειξαν ότι με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και τη μαζική συντονισμένη δράση μπορούμε να έρθουμε σε καλύτερες θέσεις μάχης. O αγώνας τους συνεχίζεται, μετά τη μεγάλη νίκη της δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου. Η απαράδεκτη αγωγή που κατέθεσε η Teleperformance κατά του ΣΕΤΗΠ για να καθυστερήσει την υπογραφή ΣΣΕ, να τρομοκρατήσει τον αγώνα και τους εργαζόμενους, δεν θα μείνει αναπάντητη! Για να γίνει σαφές ότι τα σωματεία έχουν ισχύ και οι εργαζόμενοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη στήριξη για να πιέσουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στην Intracom Telecom και την Intrasoft που αγωνίζονται για την υπογραφή ΣΣΕ και ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους (Intrasoft), όπως και τους εργαζόμενους στη ΝΟΚΙΑ που αγωνίζονται για να μη περάσει ένα νέο κύμα απολύσεων. Με οργάνωση και συντονισμό θα κλιμακώσουμε την πάλη για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στις 17 Απρίλη σηκώνουμε κεφάλι! Κλείνουμε λάπτοπ, κρεμάμε ακουστικά. Απεργούμε για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. 

Όλοι και όλες στην προσυγκέντρωση με το μπλοκ του Radical I.T. στις 11.00 π.μ. στα Προπύλαια και στην μεγάλη απεργιακή πορεία με όλα τα σωματεία προς την Βουλή.

Η πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μία αρκετά μαζική απεργία που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Η επιτυχία της, ακόμα και χωρίς την συμμετοχή της ΓΣΕΕ, στρίμωξε τη κυβέρνηση και την εργοδοσία, σπάζοντας το κλίμα της παντοδυναμίας που εμφάνιζαν όλη τη προηγούμενη περίοδο. Απεργούμε για να επιβάλλουμε κατακτήσεις στο σήμερα: ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση τιμών στα βασικά είδη, δημόσια δωρεάν ποιοτικά αγαθά. Αυτή είναι και η απάντηση στην ακρίβεια και τη μισή ζωή που μας έχουν επιβάλλει. Ταυτόχρονα για τον κλάδο μας, η απεργία συνδέεται με την αναγκαιότητα υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους εργασίας για όλους και όλες.

Απεργούμε για:

  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Μείωση του χρόνου εργασίας (6ωρο-5ήμερο-30ωρο) για να ανοίξουν θέσεις εργασίας για όλους και όλες.
  • Τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες, τα κυλιόμενα standby και τα πιεστικά deadline. Δημιουργία θέσεων εργασίας και βαρδιών με βάση τις ανάγκες του κάθε έργου.
  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την κάθε εταιρεία.
  • Προστασία των εργαζόμενων στα call center. Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και συχνά διαλείμματα για όσους και όσες εργάζονται αποκλειστικά με ακουστικά. Κατάργηση της συνακρόασης.
  • Προστασία των εργαζόμενων τεχνικών πεδίου. Παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας από τον εργοδότη.
  • Προστασία των τηλεργαζόμενων από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Όχι σε συστήματα επιτήρησης και στην εποπτεία με κάμερες. Παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αποζημίωσης από τους εργοδότες.
  • Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές, κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά. Εθνικοποίηση της ΔΕΗ και άλλων στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση με έλεγχο των εργαζομένων.
  • Έλεγχος των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Μέτρα για φθηνή κατοικία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Λέμε όχι στις τηλε-συνελεύσεις και τηλε-εκλογές. Δεν παραδίδουμε τα μητρώα των σωματείων, δεν συμμετέχουμε στο ηλεκτρονικό μητρώο.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ειρήνη και φιλία όλων των λαών. Ακύρωση των υπέρογκων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση