Καμία σκέψη για απολύσεις στην MR HealthTech

Τις τελευταίες μέρες, το κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία MR HealthTech είναι η τρομοκρατία και η ανασφάλεια για το μέλλον των εργαζομένων. Από το HR και τους managers διακινείται η πληροφορία για τουλάχιστον 24 απολύσεις που σχεδιάζονται, και συζητήθηκαν σε σύσκεψη του management την προηγούμενη εβδομάδα. Η τακτική που θα ακολουθηθεί είναι γνωστή και την έχουμε δει και σε άλλες εταιρείες όπως η Skroutz, όπου για να μην πιάνουν το όριο των ομαδικών απολύσεων και την μεγαλύτερη αντίσταση των συναδέλφων θα γίνουν σε τμήματα και θα πραγματοποιηθούν σε ένα βάθος μερικών μηνών.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα «ανοίγματα» τους! Η εταιρεία θα συνεχίζει να δουλεύει, από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν προϊόντα και πελάτες που είναι στο development αυτή τη στιγμή και σε κάθε περίπτωση δεν θα θυσιαστούμε εμείς. Όπως δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, έτσι δεν θα μοιραστούμε και τη χασούρα τους.

Μπροστά στα σημάδια της οικονομικής ύφεσης και της πίεσης των «επενδυτών» λόγω του τραπεζικού κραχ που είναι στην αρχή του, τα αφεντικά στην βιομηχανία της τεχνολογίας διεθνώς έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια «να κάνουν την κρίση ευκαιρία» και περνούν στην επίθεση. Οι μαζικές απολύσεις για μείωση του κόστους λόγω των χαμένων κεφαλαίων μετά από μεγάλες εταιρείες όπως η Facebook, το Twitter έρχονται κι εδώ! Ήδη την τελευταία εβδομάδα πέρα από την MR HealthTech έχουμε και άλλες καταγγελίες για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Να μην δεχτούμε κανέναν εκβιασμό! Κανείς να μην υπογράψει ακόμα απόλυση ή εθελούσια παραίτηση. Ως αγωνιστική πρωτοβουλία Radical I.T. πήραμε την πρωτοβουλία με το κλαδικό μας σωματείο το ΣΕΤΗΠ σαν πρώτο βήμα, να επικοινωνήσουμε σήμερα με την διοίκηση της εταιρείας και να διαμηνύσουμε να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Οφείλουν να συναντηθούν άμεσα με το σωματείο και τους εργαζόμενους ώστε να δώσουν εξηγήσεις και να σταματήσουν να κρύβονται.

Επειδή όμως δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, χρειάζεται άμεσα να πάρουμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και άλλες πρωτοβουλίες που θα πιέσουν την εταιρεία να πάρει πίσω τα σχέδιά της. Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Μόνο με την οργάνωση μας στο σωματείο και την κινητοποίηση μας θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο και να μην μείνουμε στον δρόμο.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες και Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση