Ο αγώνας των σωματείων κλιμακώνεται! Απεργιακές κινητοποιήσεις σε NOKIA, CYTA, WIND

Την επόμενη εβδομάδα, τρία από τα σωματεία που συμμετέχουν στο “Συντονισμό σωματείων σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία” προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, τα σωματεία εργαζομένων σε NOKIA και Cyta προβαίνουν σε στάσεις εργασίας την Τρίτη 31/1 και Τετάρτη 1/2 αντίστοιχα, ενώ το σωματείο εργαζομένων στη Wind σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2.

Δεν υπάρχει πιο ελπιδοφόρα εικόνα, από σωματεία που προχωρούν σε κοινό συντονισμό, και με κοινά αιτήματα και στοχοθεσία που αφορούν ολόκληρο τον κλάδο,να κινητοποιούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση, μέσα από τις συνελεύσεις τους. Μέσα στη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στους χώρους εργασίας, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορούν να γίνουν αγώνες. Ως Radical IΤ χαιρετίζουμε, και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων, για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και για υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου που προβληματίζονται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά ακόμα περισσότερο, καλούμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, να πάρει άμεσα θέση αμέριστης στήριξης σε αυτές τις κινητοποιήσεις! Αν μη τι άλλο, το κλαδικό σωματείο πρέπει να στέκεται ενισχυτικά στους αγώνες που διεξάγονται σε χώρους εργασίας που ανήκουν στον κλάδο. Ο ρόλος του κλαδικού σωματείου, είναι να μετατρέπει τους αγώνες που γίνονται σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου και να τους δίνει πανκλαδικό, ακόμα και πανκοινωνικό χαρακτήρα. Πρέπει το ΣΕΤΗΠ όχι μόνο να στηρίξει, αλλά να φροντίσει με τις δυνάμεις του να μεταφέρει το αντίστοιχο απεργιακό κλίμα και σε άλλους χώρους δουλειάς δίνοντας έτσι στον αγώνα πανκλαδικό χαρακτήρα! Η προκήρυξη στάσης εργασίας από τη μεριά του, θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη πνοή στον αγώνα και δικαίωμα σε περισσότερους συναδέλφους να απεργήσουν, ακόμα και από άλλους χώρους εργασίας.

Οι διοικήσεις των τριών αυτών εταιρειών, έχουν, μεταξύ άλλων, αρνηθεί πολλάκις την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τα σωματεία τους. Γνωρίζουμε ότι όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική, στήθηκαν, κερδοφόρησαν και μεγάλωσαν πάνω στα μνημόνια των τελευταίων ετών, εφαρμόζοντας επανειλημμένα αντεργατικές πρακτικές. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, και εφαρμογή τεχνητού “εμφυλίου πολέμου” μεταξύ των συναδέλφων, μέσω του διαχωρισμού σε “παλιούς” και “νέους” ή, καλύτερα, σε “μόνιμους” και “επινοικιαζόμενους”.

Όλα αυτά δε μένουν αναπάντητα. Γι’ αυτούς λοιπόν και άλλους πολλούς λόγους, είναι παραπάνω από δίκαια τα αιτήματα των σωματείων μας. Είναι παραπάνω από δίκαιες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο αυτό. Πάμε για μαζικές κινητοποιήσεις, να γίνουν και τα σωματεία περισσότερα! Αγώνας μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας!

Απαιτούμε άμεσα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Κανένας διαχωρισμός μεταξύ των εργαζόμενων. Όχι στις επινοικιάσεις! Σταθερή και μόνιμη δουλειά, ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Καμία απόλυση, καμία δίωξη για συνδικαλιστική δράση.

logo1

Ακολουθεί το κοινό κείμενο του συντονισμού:

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind

Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia

Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta

Τα Σωματεία μας, τα οποία συμμετέχουν στον Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σε από κοινού κινητοποιήσεις μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κράτος.

koinh_afisa_nokia_wres

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στις παρακάτω κινητοποιήσεις

  • Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17.

  • Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: Στάση εργασίας 3μμ -5μμ την Τετάρτη 1/2/17.

  • Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι.

Παλεύουμε συλλογικά

  • ενάντια στις απολύσεις και τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση

  • ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας

  • ενάντια στις δουλικές σχέσεις εργασίας, όπως ‘μαθητείες’, voucher κλπ

  • ενάντια στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες

  • ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

  • για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας

Ο αγώνας που δίνουμε δεν αφορά μόνο τις εν λόγω επιχειρήσεις ή τον κλάδο μας, αλλά όλους μας. Είναι αγώνας ενάντια στη συνολική υποτίμηση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας που προσπαθούν να επιβάλλουν εργοδότες και κράτος. Οι εργατικές κατακτήσεις, η παιδεία, η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, η δημόσια ασφάλιση, η πρόνοια χτυπιούνται συστηματικά ενώ ολοένα και περισσότεροι οδηγούνται στη φτώχεια και την ανεργία. Από την άλλη πλευρά στο απυρόβλητο παραμένουν οι εργοδότες και οι θεσμοί που τους προστατεύουν. Εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της τάξης μας απέναντι στην απελπισία και την παθητικότητα. Και θα συνεχίσουμε δυναμικά έως ότου επιτευχθούν οι επιδιώξεις μας!

Καλούμε σωματεία, εργατικές ομάδες, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα και την φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις μας. Πιστεύουμε ότι η σύνδεση των αγώνων είναι μονόδρομος, ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε για την προάσπιση της ζωής μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση