Στο vresnet.gr θα βρεις εργοδοτική τρομοκρατία

Στην ελληνική εργασιακή ζούγκλα, εκεί που νομίζεις ότι τα είδες όλα, πάντα κάτι θα σε εκπλήσσει. Ειδικότερα το αφεντικό του vresnet.gr αποφάσισε να καταστρατηγήσει σχεδόν ό,τι νόμο έχει απομείνει στην ήδη διαλυμένη εργατική νομοθεσία και να μας θυμίσει ότι το βαρέλι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν έχει πάτο.

Πιο συγκεκριμένα, η συνάδελφος Α.Μ. σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δέχεται ψυχολογικό πόλεμο γιατί απλά χρειάστηκε να πάρει 8 ημέρες άδειας απο το ΙΚΑ της περιοχής της.

Το αφεντικό του vresnet.gr απλά αποφάσισε να μην αναγνωρίσει τα δικαιολογητικά από τον γιατρό του ΙΚΑ που προσκόμισε η συνάδελφος και να μην την αφήσει να πιάσει δουλειά. Ακόμη αρνείται να της δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρει την άδεια και τα επιδόματα που δικαιούται. Με απλά λόγια ο ανεκδιήγητος τύπος θέλει να εξωθήσει τη συνάδελφο να παραιτηθεί δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι σημαίνει να δουλεύεις σε call center στην Ελλάδα των μνημονίων.

Και επειδή κάποιοι μπορεί απλά να μην πιστεύετε στα μάτια σας, σας ξεκαθαρίζουμε οτι η συνάδελφος θέλει να συνεχίσει να δουλεύει, δεν είχε κανένα προηγούμενο στην εργασία της και έχει σοκαριστεί με αυτή την εξέλιξη μάλλον πιο πολύ από εσάς.

Αυτό που διαφέρει από τις εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις που απλά δεν μάθαμε ποτέ είναι ότι η συνάδελφος δεν υποχώρησε και λειτούργησε συλλογικά. Ενημέρωσε το σωματείο της και γι’ αυτό θα νικήσει. Το παράδειγμά της πρέπει να θυμίζει σε όλους τους συναδέλφους ότι η αγωνιστική στάση απένταντι στις ορέξεις του αφεντικού είναι αυτή που νικάει.

Απέναντι στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοτών εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε, ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε και τότε να δούμε τι δικαιολογία θα βρείτε για την Α.Μ. και για όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που εκμεταλλευτήκατε για ένα κομμάτι ψωμί.

Απαιτούμε

  • Να επιστρέψει στην εργασία της χωρίς καμία άλλη ενόχληση η Α.Μ.

  • Να της δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και για τα επιδόματα που δικαιούται.

Αφήστε μια απάντηση