Αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων της WIND – Απεργία στις 16/11

Στο τραπέζι της “διαπραγμάτευσης” για την 3η αξιολόγηση, έχουν αρχίσει και λαμβάνουν χώρα οι πρώτες συμφωνίες. Από κοινού, κυβέρνηση και θεσμοί προχωρούν σε εντατικοποίηση της εφαρμογής των προηγούμενων ψηφισμένων μέτρων, βάζουν μπροστά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αρπαγής της πρώτης κατοικίας από απλούς ανθρώπους προς όφελος των τραπεζών (γιατί είδαν ότι το μαζικό κίνημα μπορεί να τους μπλοκάρει), καταργούν την κυριακάτικη αργία, ενώ έχουν ήδη συμφωνήσει στις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, δίνοντας έτσι το “δωράκι” που ο ΣΕΒ και οι μεγάλες επιχειρήσεις εδώ και χρόνια ζητούσαν.

Ποια είναι αυτή η αλλαγή στον εργασιακό νόμο που ζητούσαν οι μεγάλες επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια; Μα φυσικά το δικαίωμά τους στο να ποινικοποιούν και να “τιμωρούν” όσους σήκωσαν κεφάλι απέναντι στις συνθήκες εργασίας που βιώνουν. Αυτό, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των απολύσεων, δίνει πλήρη ελευθερία στον εργοδότη, ασύδωτα να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όποιον “ενοχλεί”, παρεμποδίζει την κερδοφορία, διαμαρτύρεται.

Μια ματιά στον κλάδο μας αρκεί για να βγει αυτό το συμπέρασμα. Από απολύσεις συναδέλφων λόγω συνδικαλιστικής δράσης στη European Dynamics και αλλού, μη-ανανέωση σύμβασης (κοινώς απόλυση) λόγω “χαμηλής απόδοσης”, επιθέσεις προϊστάμενων μανατζαρέων σε απεργούς εν ώρα απεργίας στη Vodafone, και άλλα τέτοια.

Σε αυτό λοιπόν το φόντο, υπάρχουν σωματεία τα οποία διενεργούν συνελεύσεις, και αποφασίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας τα αυτονόητα. Ενάντια στις απολύσεις και τις διώξεις για συνδικαλιστική δράση, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ως την ελάχιστη ασπίδα προστασίας των εργαζόμενων, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας μας και στο ξεζούμισμα προς όφελος της κερδοφορίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ως Radical I.T. θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και έμπρακτα την απεργία του σωματείου της Wind την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Νοέμβρη. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σωματεία μη εργοδοτικά, που δίνουν μάχες για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων, που τολμούν να απεργούν, που μπαίνουν στη συζήτηση και έχουν δημιουργήσει κοινό συντονισμό, που είναι κριτικά απέναντι στον επίσημο συνδικαλισμό.

Γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο τρόπος δράσης και αγώνα των σωματείων είναι και το όχημα του κόσμου της εργασίας για πάλη ενάντια στα μνημόνια που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ, και οι εφαρμοστές τους εκεί που εμείς δουλεύουμε, οι εργοδοσίες των εταιρειών και των τηλεφωνικών κέντρων. Ο οριζόντιος συντονισμός τους και οι από κοινού κινητοποιήσεις παρέα με άλλα σωματεία άλλων κλάδων είναι κάτι απαραίτητο, είναι κάτι που θα προσδώσει αμέσως μεγαλύτερη δυναμική!

Αλληλεγγύη στους απεργούς συναδέλφους της Wind

Καμία απόλυση για συνδικαλιστική δράση, καμία απόλυση προς όφελος της κερδοφορίας

Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας / κλαδικής ΣΣΕ τώρα!

Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό / εργασιακό νόμο! Προστασία του δικαιώματος στην απεργία!

Αφήστε μια απάντηση