Εκ περιτροπής εργασία και μη καταβολή δώρου στη Singular Logic

Η Singular Logic προστίθεται στην ολοένα και μεγαλύτερη λίστα των επιχειρήσεων που εκμεταλλεύεται την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης για να διαφυλάξει ή και να αυξήσει τα κέρδη της αδιαφορώντας πλήρως για τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της. Οι πασχαλινές ευχές της επιχείρησης προς τους εργαζόμενούς της περιλαμβάνανε καθιέρωση εκ περιτροπής εργασίας καθώς και την ανακοίνωση ότι αναβάλλεται η καταβολή του δώρου Πάσχα. H Singular Logic πατώντας πάνω στα κυβερνητικά μέτρα αφήνει, με περισσό θράσος, τους εργαζόμενους εν όψη του Πάσχα με το ελάχιστο δυνατό εισόδημα. Κάπως έτσι, μέτρα που δεν υπολογίζουν κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να τα βγάλουν πέρα με υποδιπλασιασμένους μισθούς γίνονται εργαλεία στα χέρια της εργοδοτικής ασυδοσίας για ακόμη μία φορά.

Η κυβερνητική πολιτική στα πλαίσια της πανδημίας έχει κάνει εξάλλου ξεκάθαρες τις προτεραιότητες της. Ο κορονοϊός γίνεται ακόμη μία ευκαιρία για ένα νέο γύρο υποτίμησης των δικαιωμάτων μας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Τα μέτρα της μονομερής απόφασης για την εκ περιτροπής εργασία, η κατάργηση της εκ των προτέρων δήλωσης υπερωριών, σε συνδυασμό με την σχεδόν ολοκληρωτική απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων, δείχνουν ότι μπροστά στη προστασία του επιχειρηματικού κέρδους είμαστε όλοι και όλες αναλώσιμες. Στην απέναντι όχθη, εξάλλου, των μισών μισθών και της μεταφοράς του δώρου Πάσχα, αλλά και την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, έχουμε τα προκλητικά κυβερνητικά “δωράκια” σε ιδιωτικές κλινικές, τεχνικές εταιρείες, ΙΕΚ.

Για όλους και όλες εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συλλογική υπεράσπιση, διεκδίκηση και πάλη για τα εργασιακά μας δικαιώματα μέσα σε αυτή τη κατάσταση. Η Singular Logic και η κάθε αντίστοιχη εταιρεία με υπερκέρδη χρόνων θα μας βρει απέναντί της σε κάθε προσπάθεια να βάλει τους εργαζόμενούς της στο περιθώριο. Μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η αλληλεγγύη μεταξύ μας και ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων μέσα και από τα σωματεία τους μετράει σοβαρές νίκες απέναντι στο πάρτυ που πάει για ακόμη μία φορά να στηθεί στις πλάτες μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία απροστάτευτη!

  • Απαιτούμε να παρθεί πίσω το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας στη Singular Logic και να καταβληθεί κανονικά το δώρο Πάσχα
  • Να ανασταλούν τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα και να θεσπιστεί πάγωμα απολύσεων

Αφήστε μια απάντηση