Κάλεσμα ανυπακοής στην χουντική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, οι τελευταίες μέρες δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ένα κόμπο στο στομάχι κάθε ανθρώπου που στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η ανακοίνωση του αρχηγού της ΕΛΑΣ που βγήκε Σάββατο βράδυ στη δημοσιότητα και απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων, έρχεται σαν κορύφωση του χουντικού παροξυσμού της κυβέρνησης μετά την εκκένωση του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου και το σόου τρομοκράτησης που στήθηκε αμέσως μετά απέναντι σε όποιον περπατούσε στη γειτονιά των Εξαρχείων, αλλά και την από καιρό ανακοινωμένη απαγόρευση της διαδήλωσης στις 17 Νοέμβρη.

Είναι φανερό πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση η οποία είναι επικίνδυνη για τις ζωές και το μέλλον μας. Μια κυβέρνηση που έβαλε τα κέρδη των ξενοδοχειακών μονάδων πάνω από την υγεία, που δεν έκανε τεστ σε όσους ήρθαν για διακοπές, ενώ ταυτόχρονα περηφανευόταν ότι νίκησε τον ιό. Μια κυβέρνηση που της φαίνεται αδιανόητο να δώσει λεφτά για να αυξήσει τα δρομολόγια των ΜΜΜ, αλλά ανεβάζει προκλητικά tweets με τον στόλο από μηχανάκια και περιπολικά που αγόρασε. Μια κυβέρνηση που αγοράζει πανάκριβα όπλα αντί για κλίνες ΜΕΘ, που προσλαμβάνει αστυνομικούς και ΕΠΟΠ, αλλά όχι γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που τελικά εφαρμόζει το δόγμα «ο ιός γιατρεύεται με ξύλο και χημικά».

Μια κυβέρνηση η οποία τους οχτώ μήνες που εμείς κλειστήκαμε στα σπίτια μας, δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το πολύπαθο σύστημα υγείας, για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια στιγμή εμείς συνεχίσαμε κανονικά να παλεύουμε για τα προς το ζην, πολλές φορές χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, ενώ κάναμε κουτσουρεμένες διακοπές. Η κυβέρνηση πέταξε τις θυσίες μας στον κάλαθο των αχρήστων αφήνοντας τον ιό να σαρώνει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται σήμερα να τα βάλει με την «απείθαρχη νεολαία», που με κάποια περίεργα μαθηματικά –ενώ ο Τσιόδρας ομολογεί ότι ο ιός κολλάει κατά 86% σε κλειστούς χώρους, φταίνε οι νέοι και οι νέες που βγήκαν στις πλατείες για να ξεσκάσουν.

Είναι λογικό λοιπόν η κυβέρνηση αυτή να φοβάται γιατί καταλαβαίνει ότι πλέον μας εξοργίζει με κάθε της κίνηση. Όσο κι αν προσπαθούν να επικαλεστούν υγειονομικά κριτήρια, η απαγόρευση των συναθροίσεων και της ίδιας της πορείας, είναι αποτέλεσμα του φόβου τους ότι η πορεία στις 17 Νοέμβρη θα είναι μια αντικυβερνητική μαζική διαδήλωση, από ένα λαό που κουράστηκε να τους βλέπει να τα κάνουν μπάχαλο και να του ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Καταλαβαίνουν ότι όπως κάθε χρόνο η πορεία του Πολυτεχνείου δεν θα είναι πανηγυράκι σαν τις παρελάσεις που στήνουν αυτοί, αλλά δήλωση αντίστασης και ανυπακοής. Καταλαβαίνουν ότι αν ο κόσμος αναθαρρέψει και αντιληφθεί ότι μπορεί να διαδηλώνει μαζικά τηρώντας όλα τα μέτρα για να μην διαδίδεται ο ιός, τότε και στις 26 Νοέμβρη θα γίνει μια μαζική απεργία και θα σπάσει το μούδιασμα που δικαιολογημένα υπήρχε το προηγούμενο διάστημα. Θέλουν τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία σε καραντίνα για να μπορούν να περάσουν κι άλλους νόμους σαν τον νέο πτωχευτικό κώδικα, για να νομιμοποιήσουν το 10ωρο δουλειάς, για να μας στερήσουν βασικές ελευθερίες.

Οι μέρες που ζούμε κουβαλάνε ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσουν από πάνω μας όπως έκαναν τα τανκς του Παπαδόπουλου. Δεκάδες εργατικές συλλογικότητες, σωματεία, οργανώσεις και κόμματα έχουν ήδη βγάλει ανακοινώσεις ότι η πορεία την Τρίτη θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο λαός και θέλει και ξέρει να προστατεύει και να αυτό-προστατεύεται. Το Radical I.T. θα είναι στην διαδήλωση και θα κατέβουμε όλοι και όλες με μάσκες, με αυστηρή τήρηση αποστάσεων και χωρίς φυσικά συμμετοχή νοσούντων,  ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να είναι εκεί μαζί μας, να μην δώσει τόπο στην οργή. Όπως κάναμε τον Δεκέμβρη του 2008, όπως κάναμε στις πλατείες και στις μεγάλες απεργίες του 2010-2012, να σταματήσουμε να κοιτάμε τις εξελίξεις αμήχανοι και αμήχανες μπροστά σε μια οθόνη και ας βγούμε στο δρόμο να τις καθορίσουμε.

  • ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 15:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση