Παρέμβαση στα γραφεία της Online Sales για τις πρόσφατες απολύσεις

Μέλη του Radical I.T. βρέθηκαν σήμερα έξω από τα γραφεία του τηλεφωνικού κέντρου της One Way για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της εταιρείας για τις πρόσφατες απολύσεις και να συναντηθούν με την εργοδοσία. Η εταιρεία λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της Online Sales που έχει απασχολήσει το σωματείο στο παρελθόν για αρκετά περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η One Way απέλυσε στις 15 Ιανουαρίου ολόκληρο το τμήμα back office που λειτουργούσε με 7 εργαζόμενους για λογαριασμό της ZeniΘ. Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν εν μέσω καραντίνας και κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες ένα ολόκληρο τμήμα και να πετάξουν τους συναδέλφους στο δρόμο χωρίς καμία προειδοποίηση.

Η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να συναντήσει τον εκπρόσωπο του Radical I.T. που είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ. Αποδεικνύεται άλλη μία φορά πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν, ειδικά τους «δανεικούς» εργαζόμενους. Αν νομίζουν όμως ότι μπορούν να αυθαιρετούν χωρίς κανένα κόστος είναι γελασμένοι! Aπαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων σε άλλα έργα. Μέχρι τότε, θα τα ξαναπούμε.

Αφήστε μια απάντηση