Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στην Omilia

Η διοίκησης της εταιρείας Omilia επιτίθεται για άλλη μια φορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανακοινώνοντας νέο πλάνο δεκάδων απολύσεων. Μόλις τον προηγούμενο μήνα και μέσα στις γιορτές είχε προχωρήσει σε απολύσεις με το πρόσχημα της ανάγκης περικοπών και της χαμηλής απόδοσης. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η εκδικητική απόλυση συναδέλφου, μέλους του κλαδικού μας σωματείου. Η εταιρεία αξιοποιεί το καθεστώς τηλεργασίας, γνωρίζοντας ότι έτσι είναι πιο δύσκολο να αντιδράσουν οι συνάδελφοι.

Η startup που διατηρεί γραφεία σε 6 χώρες έλαβε χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων μόλις το περασμένο καλοκαίρι καταρρίπτοντας την όποια επιχειρηματολογία της εργοδοσίας περί οικονομικών προβλημάτων. H Omilia αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση ομιλίας και τεχνολογίας διαλόγου. Με τους εργαζόμενους της όμως ο διάλογος είναι μια ξένη λέξη αυτή τη στιγμή, καθώς δεν προέβη σε καμία διαβούλευση και ενημέρωση πριν την λήψη αυτού του άδικου μέτρου.

Η εργοδοσία στην Omilia –όπως είδαμε να κάνουν και άλλες εταιρείες του κλάδου– προχωράει σε αναδιαρθρώσεις και περικοπές με σκοπό να εξασφαλίσει τα κέρδη της μέσα στην πανδημία. Είναι σαφές ότι μας θεωρούν αναλώσιμους, ένα «μισθολογικό κόστος», το οποίο προσπαθούν στην πρώτη ευκαιρία να μειώσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι η δική μας εργασία κάτω από συνθήκες διαρκούς πίεσης, ο δικός μας κόπος είναι που παράγει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πουλάνε και βγάζουν τα κέρδη τους.

Οργανωνόμαστε συλλογικά για να νικήσουμε

Αν νομίζουν ότι μπορούν να αυθαιρετούν χωρίς κανένα κόστος είναι βαθιά γελασμένοι. Ο ένας δίπλα στον άλλο θα σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας! Η εμπειρία μας –ειδικά μέσα στην πανδημία– έχει δείξει ότι φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας μπορεί να βάλει μόνο η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, η καταγγελία τέτοιων περιστατικών στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά κυρίως η συλλογική μας δράση. Όπου γίνεται αυτό, μπορούμε και νικάμε! Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να οργανωθούν και να μην υπογράψουν καμία μεταβολή των όρων εργασίας.

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση