Για τις 100 απολύσεις στο Best Workplace της Teleperformance

Η Teleperformance εκτός από τον τίτλο Best Workplace από την Great Place to Work® Hellas για το «τέλειο» εργασιακό της περιβάλλον, διεκδικεί τώρα και αυτόν για τις περισσότερες απολύσεις εν μέσω πανδημίας. Για να μην ξεχνάμε και το βραβείο ρουφιανιάς που κέρδισε επάξια τον περασμένο Μάρτη όταν προσπάθησε να επιβάλει την εγκατάσταση καμερών στα σπίτια των εργαζομένων της που δούλευαν με καθεστώς τηλεργασίας.

Την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε απολύσεις που αφορούν περισσότερες από 100 εργαζόμενες και εργαζόμενους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, χωρίς καν να συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξής τους σε κάποιο άλλο project. Γιατί να το σκεφτεί άλλωστε όταν στόχος και αυτής αλλά και άλλων τηλεφωνικών κέντρων είναι η «ανακύκλωση» του εργατικού δυναμικού, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της απέναντι σε εργαζόμενους χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και συλλογική οργανώση;

Η Teleperformance φυσικά έχει με το μέρος της όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ειδικά τις διατάξεις που αύξησαν τη «δοκιμαστική περίοδο» από τους 2 μήνες στους 12, επιτρέποντας έτσι στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εργασίας στην εταιρεία χωρίς να καταβάλλουν καμία απολύτως  αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωτοβάθμιο μαχητικό συνδικαλισμό και στο δικαίωμα μας στην απεργία. Με την προσπάθεια της να ικανοποιήσει το αίτημα του ΣΕΒ για ευελιξία στα ωράρια εργασίας μέσα από την απαξίωση του 8ώρου και τη μείωση των πληρωμένων υπερωριών, αλλά και με τη βούληση της να ψηφίσει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επιβάλει το φακέλωμα των μελών των σωματείων και την επιβολή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών σε αυτά.

Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς

To Radical I.T. καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να ενισχύσει τη συλλογική δράση, να οργανωθεί στο επιχειρησιακό του σωματείο ή να βάλει πλάτες για να στήσουμε σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, για να μην αφήσουμε τα αφεντικά και την κυβέρνηση να παίζουν με τις ζωές μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, συντονιζόμαστε με το κλαδικό μας σωματείο και δίνουμε τη μάχη:

  • Για να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων και να ενταχθούν σε άλλα έργα της εταιρείας
  • Για να μην επιτρέψουμε να μπαίνει έστω και ως ιδέα το ενδεχόμενο χρήσης της κάμερας στα σπίτια μας
  • Για να επιβάλουμε την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων στους χώρους εργασίας
  • Για να διεκδικήσουμε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου

 

Αφήστε μια απάντηση