Μαζικές απολύσεις στην Intralot: «Τα κέρδη δικά μας, η ζημιά δική σας»

Η Intralot προχωράει σε μαζικές απολύσεις την ίδια ώρα που οι φήμες οργιάζουν και η διοίκηση της εταιρείας παραμένει άφαντη. Οι απολύσεις ξεκίνησαν από το τμήμα Product – Commercial και όσο παιρνάει η ώρα μαθαίνουμε και για νέες. Δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό σωματείο.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής κρίσης όπου οι μισθοί έχουν μειωθεί, η ανεργία μεγαλώνει ακόμα και στο κλάδο μας και τα ωράρια καταστρατηγούνται, η εταιρεία βρήκε πάτημα για να πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα: «Τα κέρδη δικά μας, η ζημιά δική σας» μας λέει κι εμείς διαβάζουμε σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο για το πώς θα μοιράσουν την πίτα οι ομολογιούχοι.

Η βραβευμένη από την Randstad Hellas εταιρεία ανάμεσα στους καλύτερους εργοδότες -γελάει ο κόσμος- για το 2020 εκμεταλλεύεται τις γενικότερες συνθήκες, την ανεργία, την υποχώρηση των εργατικών αντιστάσεων για να εντατικοποιήσει τις συνθήκες εργασίας και να επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες σε όσους εργαζόμενους σκοπεύει να κρατήσει.

Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς

Θέλουν να φορτώσουν τη ζημιά στις πλάτες μας! Αντιστρέφουν την πραγματικότητα λέγοντας ότι είμαστε κόστος, ενώ όλοι ξέρουμε καλά ότι χωρίς εμάς δεν υπάρχουν ούτε προϊόντα ούτε υπηρεσίες, ότι ο καθένας και η καθεμιά από εμάς παίρνει πολύ λιγότερα από την αξία της δουλειάς που παράγει.

Δεν είμαστε όμως μόνοι. Το Radical I.T. καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα στην Intralot να οργανωθεί στα σωματεία μας, επιχειρησιακό και κλαδικό. Να επικοινωνήσει μαζί μας για κάθε νέα εξέλιξη για να δράσουμε από κοινού. Κανένας και καμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στην εταιρεία.
  • Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.
  • Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση τους.

 

2 thoughts on “Μαζικές απολύσεις στην Intralot: «Τα κέρδη δικά μας, η ζημιά δική σας»”

Αφήστε μια απάντηση